Weber Slijtvaste epoxy vloercoating

Wil je jouw betonnen of geëgaliseerde vloer een mooie egale kleur geven? Gebruik dan weberfloor epoxy. Met dit twee-componenten watergedragen epoxy vloercoating heb je een duurzame en slijtvaste oplossing voorhanden.

weberfloor epoxy is geschikt voor diverse toepassingen, zoals garages, kelders, schuren en terrassen, en is dus geschikt voor zowel binnen als buiten. De vloercoating is verkrijgbaar in het lichtgrijs (RAL 7035) en zilvergrijs (RAL 7001). Voor het beste resultaat moet de epoxy vloercoating in twee lagen aangebracht worden, waarbij de eerste laag verdund is met water en de tweede laag onverdund.

Waarom gebruik je een epoxy vloercoating?

  • Met deze epoxy vloercoating kun je jouw vloer een mooie, frisse uitstraling geven.
  • weberfloor epoxy is makkelijk aan te brengen met een epoxyroller.
  • Deze twee-componenten vloercoating is slijtvast en duurzaam.
  • De epoxy vloercoating beschermt je vloer tegen indringen van vuil.

Hoe breng je een epoxy vloercoating aan?

  1. Zorg voor een ondergrond die droog, draagkrachtig en vrij is van stof en andere verontreinigingen die nadelig zijn voor een goede hechting. Gesloten en gladde oppervlakken zoals beton, geëgaliseerde vloer of oude epoxy afwerkingen opruwen/schuren (met bijvoorbeeld korrel 40) en stofzuigen. Dit om een goede hechting te verkrijgen. Ondergrond afnemen met een vochtige doek. Verwerk weberfloor epoxy tussen de 15 °C en 30 °C.
  2. Meng eerst Component B (hars) goed door, zodat er een homogeen kleurmengsel ontstaat. Voeg vervolgens Component A (verharder) volledig toe aan Component B (hars). Circa 2 – 3 minuten goed mengen, zodat er een homogeen mengsel ontstaat. Daarna pas met water verdunnen. Bij alle cementgebonden ondergronden de eerste laag met ca. 5 – 10% water verdunnen. Hoe groter de zuigkracht van de ondergrond, hoe hoger de verdunning. (Sterk zuigende ondergronden 10% – matig/redelijk zuigende ondergronden 5%). Daarna nogmaals namengen. Om een slechte menging te voorkomen, adviseren we het mengsel in een schone emmer over te gieten en nogmaals kort te mengen.
  3. Verwerk weberfloor epoxy tussen de 15 °C en 30 °C. Na het aanmaken en mengen de epoxy vloercoating direct verwerken. weberfloor epoxy kruislings vol en zat aanbrengen met een niet pluizende epoxyvachtroller. Materiaal nat in nat verwerken om aanzetten te voorkomen. Werk overlappend en rol in één richting na. weberfloor epoxy zo gelijkmatig mogelijk op de vloer aanbrengen om verschillen in afwerking (glans en kleur) te voorkomen.
  4. De volgende laag epoxy vloercoating onverdund aanbrengen na ca. 14 -18 uur, maar binnen 48 uur bij 20 °C. Meng nogmaals een verpakking op dezelfde manier als stap 2, maar dan zonder water. Verwerk het materiaal opnieuw zoals bij stap 3. 4.
  5. Na de laatste laag weberfloor epoxy de vloer goed laten drogen en laten uitharden. De vloer is na 1 dag beloopbaar, na 3 dagen licht belastbaar en na 7 dagen volledig uitgehard.

Wil je meer weten over de epoxy vloercoating van Weber Beamix? Kijk dan hier of neem contact op met onze gespecialiseerde helpdesk.

Veel succes met het aanbrengen van de Weber Slijtvaste epoxy vloecoating weberfloor epoxy!

Deel dit bericht
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *