Twee linkerhanden? De Klusbakfiets Zwolle nu ook actief in Zwolle!

Twee linkerhanden? De Klusbakfiets Zwolle nu ook actief in Zwolle!

Kom je niet aan klussen toe of heb je gewoon twee linkerhanden? Dan hebben we goed nieuws: de Klusbakfiets zit nu ook in Zwolle. Vanaf nu kun jij supermakkelijk een klusjesvrouw of-man inschakelen voor alle grote of kleine klussen in en rondom je huis.

Handig!
Van Isolatiewerk tot schilderen, lampen ophangen, laminaat leggen, behangen, plinten zetten, tuinieren, dakgoten reinigen, kitranden verwijderen, kitten: je kunt de Klusbakfiets Zwolle voor allerlei klusjes in en rondom het huis in zetten.

Hoe werkt het?
Via www.deklusbakfiets.nl kun je eenvoudig vrijblijvend je klus aanmelden en het team beoordeelt het. Eventueel ontvang je per mail extra vragen of worden om foto’s gevraagd.
Het team maakt een indicatie van het aantal uren dat zij verwachten nodig te hebben. Ze proberen vervolgens binnen twee weken de klus in te plannen bij een van de klussers. De kosten bedrag € 35,- exclusief btw per uur. Moet de klusser ook nog naar de bouwmarkt om materialen te halen of huren? Dan betaal je extra voor die tijd en voor de materialen.

De Zwolse locatie
Na steden als Arnhem, Amsterdam, Eindhoven, Zutphen is het nu de beurt aan Zwolle. Vanwaar die keuze? “Zwolle is natuurlijke een prachtige stad, sterk groeiend qua inwoners en huizen, veel tweeverdieners en relatief compact en overzichtelijk”., legt Auke van de Klusbakfiets Zwolle uit. “Ook heeft Zwolle veel expats die het als zeer lastig ervaren om de juiste personen te vinden voor grote of kleine klussen in en rondom huis.”

Ander cultuur
De Klusbakfiets is in 2018 opgericht door Martijn Ebbinge. Hij werkte jarenlang als aannemer van een bouwbedrijf en merkte dat er een cultuur ontstond van vroeg beginnen, veel uren maken, weinig sociaal contact, hoge tarieven en volgeplande agenda’s. Auke: “Daarbij komt dat aannemers, schilders, hoveniers of elektriciens kleine klussen vaak niet eens aannemen. Hierdoor weet de consument niet wie ze moeten benaderen voor deze klusjes. Ook staat de Bouwwereld niet echt bekend als ‘duurzaam’.”

Betrokken klussers
Dat moest anders en dus werd een “duurzaam initiatief” de Klusbakfiets in het leven geroepen.
Auke: “De klussers van de Klusbakfiets rijden rond op (elektrische) bakfietsen en dus niet in dampende werkbusjes. Hierbij maken we geen gebruik van de spaarzame parkeerplaatsen en we hebben geen parkeer kosten. Ook zijn alle klussers die bij ons zijn aangesloten zelfstandig of ZZP’er. Hierdoor ontstaat een grote betrokkenheid, zelfverantwoording en een stukje autonomie.

Handige klussers gezocht
Ben jij toevallig wel een handige klusser? Dan hebben we misschien ook goed nieuws;” Iedere Zwollenaar kan zich aanmelden bij de Klusbakfiets Zwolle”, aldus Auke. “Belangrijk is dat je ingeschreven staat als zelfstandige en dat je drie tot vijf dagen per week inzetbaar bent.”
www.deklusbakfiets.nl/werkenbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *