Nieuwe woningwaarde-app helpt huizenzoekers in verhitte huizenmarkt

Haarlem, 2 november 2021 De almaar toenemende prijzen van koopwoningen lijken nog altijd geen maximum te hebben bereikt en kopers nemen in de huidige marktomstandigheden steeds meer financieel risico om de kans op een succesvol bod te verhogen. Om woningzoekenden in hun jacht naar een koophuis te helpen bij het bepalen van een realistisch bod, is de app Taxatio ontwikkeld. Met deze app, die sinds kort te downloaden is, kunnen mensen gratis en ongelimiteerd de actuele woningwaardes van alle Nederlandse woningen opzoeken.

Gebruikers kunnen met behulp van de app Taxatio eenvoudig de belangrijkste gegevens inzien van een woning, zoals de geschatte woningwaarde, prijs per vierkante meter en de verwachte hypotheeklasten. Taxatio is in tegenstelling tot andere online tools voor waardebepaling gratis te gebruiken en biedt bovendien een ongelimiteerd aantal zoekopdrachten.

Verhitte markt
De prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen breekt maandelijks records.In september noteerde het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) de grootste prijsstijging sinds juli 200 met 18,5 procent ten opzichte van 2020.De verwachting is dat het aantal beschikbare woningen verder daalt, terwijl de prijsstijging doorzet. Om kans te maken op een woning in de huidige markt nemen kopers steeds meer risico’s door ver boven de vraagprijs te bieden en ontbindende voorwaarden weg te laten.

Huizen staan gemiddeld slechts drieënhalve week te koop, waardoor woningzoekenden in korte tijd zoveel mogelijk informatie moeten verzamelen om tot een realistisch bod te komen. Taxatio toont kosteloos in één oogopslag de belangrijkste gegevens van de betreffende woning. De data in de app wordt iedere maand geüpdatet en de geschatte woningwaardes worden bepaald op basis van een geavanceerd algoritme. Taxatio is beschikbaar voor zowel Apple als Android.

Verkopers
Ook voor verkopers van huizen biedt Taxatio uitkomst. Op basis van de gegevens in de app krijgen zij een indicatie van de verkoopwaarde van hun huis, zonder dat zij hiervoor een verkoopmakelaar nodig hebben of een dure taxatie uit hoeven te voeren. In Amerika zijn vergelijkbare ‘real estate apps’, zoals Zillow en Redfin, al jaren populair en worden ze structureel gebruikt door kopers en verkopers bij het bepalen van de woningwaarde.

Over Taxatio
Taxatio is een woningwaarde app waarmee gebruikers de geschatte woningwaardes van vrijwel alle Nederlandse woningen kunnen opzoeken. De app is ontwikkeld door Winternet Ventures, waar ook Woningwaardetool.com onder valt. Dit platform biedt een online woningwaarde tool voor makelaars en taxateurs. Taxatio is beschikbaar in de App store van Apple en via Google Play voor Androidgebruikers. Naast de geschatte woningwaarde, biedt Taxatio ook informatie over het woonoppervlak, de vierkante meterprijs en een hypotheekoverzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *