Bespaar met flanel en slaap duurzamer!

Onder de flanel dekbedovertrekken van Beddinghouse slaap je niet alleen warm deze winter, maar ook duurzamer. Beddinghouse flanel is gemaakt van 100% hoogwaardig katoen, waardoor de overtrekken tot wel 200 wasbeurten mee gaan. Het katoen wordt aan beide kanten geruwd waardoor een flanel dekbedovertrek heerlijk warm aanvoelt. Precies wat je nodig hebt tijdens koude winternachten. Zo hoeft de verwarming minder vaak aan en lig je er toch heerlijk warm bij deze winter. Tot en met 27 december shop je dekbedovertrekken Lowie, Marnix en Arvin met extra voordeel bij geselecteerde online verkooppunten.* Met de #geefwarmtedoor wil Beddinghouse Nederland er weer warmpjes bij laten zitten.

Het eerste circulaire dekbedovertrek

Compleet innovatief is dekbedovertrek Arvin, het eerste dekbedovertrek gemaakt van post-consumenten afval. Voor het maken van dit overtrek wordt textiel ingezameld en gesorteerd. Door middel van een mechanisch recycleproces (het textiel wordt in stukjes gehakt en vervezeld) worden hier weer nieuwe garens van gemaakt. Om de kwaliteit hoog te houden worden de gerecyclede vezels gecombineerd met 70% regulier katoen.

Bedding House zet hiermee als bedtextielproducent en distributeur de eerste stap naar een circulaire economie, waarin minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Producten gaan langer mee, oude producten worden gerecycled en in nieuwe producten verwerkt. Dekbedovertrek Arvin heeft alle eigenschappen van ‘gewoon’ katoen flanel en vermindert daarnaast ook nog eens de impact op het milieu, doordat er minder nieuwe grondstoffen hoeven te worden gebruikt.

Duurzame verpakking

Bij het ontwerpen van de verpakking is gelet op de impact op het milieu. De tas waarin het overtrek zit is gemaakt van hetzelfde materiaal als het overtrek en is herbruikbaar. De banderol is gemaakt van FSC-karton. Op de verpakking staat een QR-code die je kunt scannen, om meer te weten te komen over onze samenwerking met Circular Dreams. Circular Dreams neemt gebruikt bedtextiel in en maakt deze producten na een kwaliteitscontrole opnieuw klaar voor hergebruik. Producten die niet door de kwaliteitscontrole komen worden gerecycled.

Over Bedding House

Bedding House heeft zich in de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in de markt van bed- en bad textiel. Bedding House draagt bij aan de perfecte nachtrust door haar kennis over slapen te delen, continu te blijven innoveren, op de hoogte te blijven van de laatste kleuren en trends op interieurgebied en strenge kwaliteitscriteria te hanteren voor al haar producten. Beter slapen creëert ruimte voor mooie dromen en bovenal geeft energie om deze dromen te verwezenlijken. Bedding House creëert hoogwaardige collecties, geïnspireerd op de laatste trends in mode en interieur, voor meer dan dertig landen. De eigen merken van Bedding House zijn Beddinghouse, Beddinghouse Dutch Design, Beddinghouse Care, Beddinghouse x Hanneke de Jager, Kardol en KAAT Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *