Zet werkende moeders in hun kracht!

Zet werkende moeders in hun kracht!

 

Regelmatig zie je berichten voorbij komen over de hoeveelheid vrouwen aan de top, parttime werkende moeders of de thuisblijfmoeders. Onder bijna al dit soort berichten gaat het los in de reacties over het hoe, wat en waarom.

“Werkende moeders in hun kracht zetten en de ruimte geven, is een belangrijke opdracht voor werkgevers”, aldus Reinouw Huisman – arbeidspsycholoog en HR manager. Volgens Reinouw Huisman wordt hier té vaak licht over gedacht: “Juist werkende moeders zijn van toegevoegde waarde voor een organisatie! De behoeftes van werkende moeders kunnen veranderen, denk hierbij aan flexibiliteit en een juiste werk-privébalans”.

“Ook het zicht hebben op je financiën en rechten als werkende moeder kan van belang zijn”, zo wordt toegevoegd door Baukelien de Vries – jurist en leerkracht. “Dat zegt niet dat werknemers en werkgevers daarin lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, juist dat gesprek aangaan zorgt voor een waardevolle samenwerking!”.

Reinouw en Baukelien zijn beide moeders van elk twee jonge kinderen. Ervaringsdeskundigen zou je kunnen zeggen. Ze zien het als hun missie om werkende moeders in hun kracht te zetten. “Denken dat minder werkgeluk erbij hoort in de tropenjaren is echt onzin”, benoemt Reinouw. Meebewegen met moeders op de werkvloer, zorgt dat de hoeveelheid vrouwen aan de top of parttime werkende vrouwen geen issue meer is!

Dat is precies de reden dat zij ‘Werken met kleintjes’ hebben opgericht. Ze zijn een online platform dat in informatie en inspiratie voorziet voor werkende moeders én voor werkgevers. Reinouw, zelf ZZP’er, voegt hier nog aan toe: “Werken met kleintjes is er zeker ook voor de vrouwelijke ondernemer. Juist ook dan is een goede werk-privébalans super belangrijk! “.

Deze twee ambitieuze dames zijn actief op Instagram en zien hun kanaal daar snel groeien. Volgens Baukelien komt dit door hun portie nuchterheid: “Wij zijn twee Friese boerendochters, bij ons vind je dan ook praktische én nuchtere info zonder poespas”. Op hun Instagramaccount verkopen ze ook hun online training voor werkende moeders. Naast hun Instagramaccount zijn ze graag in gesprek met werkgevers over het werken met moeders.  

Werkende moeders meer rust geven én in hun kracht zetten, een prachtige missie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *