Adenium lanceert nieuwe visie op kindcentra waarin groeikracht centraal staat

Adenium lanceert nieuwe visie op kindcentra waarin groeikracht centraal staat

Adenium, de overkoepelende organisatie van 31 basisscholen in Smallingerland en Tytsjerksteradiel, heeft een heldere visie op de toekomst van basisonderwijs in de regio geformuleerd. Groeikracht staat hierin centraal. Adenium vindt het belangrijk dat de visie goed zichtbaar en voelbaar wordt. Daar hoort ook een opgefriste identiteit bij.

Groeikracht

Bestuurder Greetje Veenstra licht de visie kort toe: “Wij zijn ervan overtuigd dat in ieder mens groeikracht zit. Iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Je hebt je eigen groeipad en je bent vrij om zelf keuzes te maken. Dat vinden we belangrijk. Wie je ook bent en wat je talenten en ambities ook zijn. Wij geloven in ontmoeting en verbinding. Op een Adenium school moet iedereen zich vrij voelen en is er respect en aandacht voor ieders identiteit en overtuiging. Zo creëren we een leeromgeving en sfeer waarin elke leerling zich thuis kan voelen en zich goed kan ontwikkelen.”

Nieuw logo weerspiegelt waarde

Adenium heeft een nieuw logo ontwikkeld dat heel goed aansluit bij de visie en persoonlijke groeikracht. Het logo bestaat uit de vijf bloembladen, net als de bloemen van de adenium plant (woestijnroos) waar de organisatie naar genoemd is. Elk blad is een unieke kleurrijke vingerafdruk die staat voor persoonlijke groeikracht. De bloembladen staan voor tevens voor onze merkwaarden, de pijlers van onze strategie

Ook de logo’s van de scholen van Adenium worden de komende periode opgefrist en in één herkenbare stijl gegoten, zonder dat de uniciteit per school verdwijnt. “Adenium staat voor de inhoudelijke kwaliteit van onderwijs en de stabiliteit en continuïteit van scholen. Iedere school heeft de ruimte om daar op een eigen manier invulling aan te geven, passend bij de lokale situatie. We ondersteunen, begeleiden en faciliteren ze”, aldus Greetje.

Groeikracht voor de leerkracht

Goed en fijn onderwijs begint met de professionaliteit en het werkplezier van leerkrachten. Zij begeleiden leerlingen dagelijks bij hun persoonlijke ontwikkeling. Daarom zorgt Adenium voor fijne werkplekken, moderne onderwijsmiddelen en leuke teams. Elke leerkracht krijgt een opleidingsbudget en coach voor zijn eigen ontwikkeling. Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan de vitaliteit van medewerkers.

“Groeikracht begint met aandacht. Voor onze leerlingen. Voor onze leerkrachten. Voor onze scholen. Onze organisatie. En natuurlijk voor goed basisonderwijs in onze regio.
Nu en voor de toekomst” aldus Greetje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *