Werkbank kiezen? Dat doe je zo

Werkbank kiezen? Dat doe je zo

Het aanbod werkbanken op internet is gigantisch, hoe weet je nu wat te kiezen en welke werkbank nu het beste is voor welke toepassing?

Er worden zo lijkt, oneindig veel werkbanken aangeboden op internet, allemaal met verschillende werkbladen, verschillende ladenkasten en/of opbergkasten.

Hoe bepaal je dan wat goed is?

 

Kies een werkbank die bij je gebruik past!

Dat is makkelijk gezegd, maar hoe bepaal je wat je nodig hebt, maar stel voordat je begint jezelf de volgende vragen

 • wat wil ik gaan opbergen, wat moet er in de werkbank passen?
 • heb ik aan 6-7 gereedschapladen genoeg?
 • heb ik powertools die in de werkbank moeten worden opgeborgen?
 • heb ik vluchtige materialen die ik kwijt moet in de werkbank?
 • ga ik veel met vloeistoffen knoeien op mijn nieuwe werkbank?
 • welk gewicht moet het werkblad kunnen dragen?
 • koop ik een werkbank voor hobbymatig gebruik of ben ik professional?
 • welke breedte wil ik?
 • welke diepte werkblad wil ik?
 • hoe is de kwaliteit van de aangeboden werkbank?
 • wat is voor mij de beste prijs?
 • wat is de aangeboden garantie op het product?
 • moeten de lades of opbergkasten voorzien van een slot?

 

Heb je bakken met gereedschap dan zou je moeten kijken naar een werkbank met zoveel mogelijk lades.

Heb je veel losse spullen zoals powertools, dan zou je kunnen overwegen om een werkbank te kiezen met een opbergkast (met deurtjes), vaak zitten er meerdere legplanken bijgeleverd. Check de eigenschappen van het merk, meestal staat dit vermeld.

 

Welk werkblad

Veel aanbieders hebben de mgelijkheid om de werkbank elf samen te stellen, je kiest dan eerst je kasten om vervolgens je werklblad te kiezen.

Bij de keuze voor het werkblad moet je jezelf afvragen welk materiaal je gaat gebruiken, dat wordt natuurlijk in grote maten bepaald door hoe je het gaat gebruiken. Zo zou ikzelf niet kiezen voor een houten werkblad als ik veelal met vloeistoffen op het werkblad zou gaan werken. De meeste werkbladen zijn wel afgelakt maar door het plaatsen van spullen op het werkblad kan deze makkelijk beschadigen na enige tijd en dan trekken vloeistoffen makkelijk in het werkblad. Een betere optie zou dan zijn een RVS werkblad, dit houdt je makkelijk schoon en vloeistoffen trekken er niet in.

Een nadeel daarvan is wel dat een RVS blad deukjes gaat vertonen, kijk dus bij de keuze van je werkblad naar de dikte van het RVS en of het werkblad eventueel opgevuld is het hout, dat voorkomt dat het RVS werkblad indeukt bij gebruik. Vaak is RVS maar een beetje duurder dan een eiken, beuken of MDF werkblad.

Let op kwaliteit

Dit lijkt  oor de hand liggend natuurlijk, maar laat je niet verrassen door mooie foto’s. Op de foto ziet het meeste er natuurlijk erg mooi uit maar er zijn natuurlijk dingen die je niet kunt zien op de foto. Een goede begeleidende tekst bij het product geeft meer inzicht, kijk wat de maten zijn van de werkbank, van welk materiaal is het gemaakt. Kleine verschillen in diktes en kwaliteit van bijvoorbeeld de ladegeleiders kunnen een groot verschil maken na enkele jaren gebruik. Geef dus liever bij aankoop iets meer geld uit aan kwaliteit en laat je niet verleiden door alleen te gaan voor de goedkoopste prijs! Kwaliteit kost geld!

Wil je een werkbank kopen, overweeg dan de volgende webshops maar eens:

George at Work

Kraftmeister

 

Auteur: Ascagne van de Laar

Geschreven op: 24-08-2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *