Officiële lancering bondi e-bikes zaterdag 26 juni – 10.00 uur – KJ Fietsenstalling Den Haag

Bondi lanceert gedeelde e-bikes in Den Haag

De eerste keer op een e-bike voelt voor de meeste mensen een beetje vreemd vanwege de trapondersteuning. Het duwtje in de rug die je ervaart terwijl je trapt voelt zelfs een beetje als valspelen. Eigenlijk voelt het gewoon als fietsen, maar dan een stuk relaxter. Bondi wil met haar diensten de inwoners en bezoekers van Den Haag een leuke, snelle, maar vooral ook duurzame manier van vervoer bieden om zich door de stad te verplaatsen.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor bondi. Voor het verwisselen van de batterijen en het herverdelen van de fietsen zet bondi elektrische bakfietsen en elektrische busjes in. De druk op de openbare ruimte in stedelijke gebieden wordt steeds groter, wat ten koste gaat van de leefbaarheid. Om de leefbaarheid in steden te vergroten moet de auto plaatsmaken voor andere vormen van vervoer. “De gemeente Den Haag, en met name wethouder Van Asten, is actief bezig om fietsen (weer) aantrekkelijk te maken. Den Haag is voor ons dus bij uitstek de eerste stad om onze gedeelde e-bikes te lanceren. De lancering brengt ons dichter bij de visie om mensen een leuke, betaalbare en milieuvriendelijke manier te bieden om zich te verplaatsen in steden. Wij noemen dit de bondi experience” aldus, Max Shalow, COO van bondi. 

Wat dit betekent voor de stad

“We zien elektrische fietsen als een game changer. Je bent actief bezig, maar toch snel op je bestemming. We zien dat mensen met de auto vaak veel langer onderweg zijn dan met de fiets. Als het een keer lekker weer is zijn de toegangswegen naar Scheveningen al snel dichtgeslibd, wat ook merkbaar is in de rest van de stad. De gemeente ziet dit ook en is samen met stakeholders actief bezig om mensen uit de auto te krijgen, door andere manieren van vervoer aantrekkelijker te maken. Wij bieden met bondi een snelle en verantwoorde manier van vervoer die hopelijk bijdraagt aan een betere verkeersdoorstroming en een verhoogde leefbaarheid in de stad’’ aldus, Chingiskhan Kazachstan, CEO van bondi.

 

 

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Matthee, Manager Public Affairs

Email:              judith@bondi.city

Telefoon:          +31 6 42973259

Website:            bondi.city

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *