Duurzame start-up in vervoersland nu ook in koers in de regio Alkmaar – Heerhugowaard

Duurzame start-up in vervoersland nu ook in koers in de regio Alkmaar – Heerhugowaard

De afgelopen maanden heeft het peloton fietskoeriers van MOSS.Alkmaar veel etappes afgelegd met bakfietsen vol met post en pakketten . MOSS. Alkmaar is een van de eerste franchisevestiging van het duurzame fietskoeriersbedrijf die in de regio Alkmaar en Heerhugowaard haar deuren heeft geopend. MOSS. vervoert dagelijks op een duurzame wijze lokale post en pakketten op basis van het Same Day Delivery-principe. Vandaag besteld, is vandaag in huis. Voor lokale ondernemers en bedrijven is de snelle bezorging in deze roerige tijden een kans om lokale klanten vast te houden en om een (eerste) stap te zetten op het gebied van duurzaam ondernemen.

Lokaal voor Lokaal

MOSS.  Alkmaarwordt ingezet door ondernemers die lokaal pakketten of poststukken van A naar B willen vervoeren. Denk aan een kledingwinkel of een boekhandel. Maar ook bedrijven die lokale post willen versturen, hebben er baat bij als het snel, zorgvuldig en zonder omwegen bij de ontvanger aankomt.

Ook landelijke ketens maken gebruik van MOSS.. Door de speciale software worden orders vanuit het hoofdkantoor doorgezet naar lokale winkels waarna het dezelfde dag nog kan worden uitgereden.

Roerige ondernemingstijden

Juist in deze tijden waarin ondernemers steeds met nieuwe (corona)maatregelen worden geconfronteerd, is het fijn als er een oplossing is waarmee ze hun klanten toch op afstand en snel kunnen bedienen. Een order vandaag ingeschoten, wordt dezelfde dag nog tegen voordelige tarieven bezorgd. Bovendien kan met onze dienstverlening een hoofd worden geboden tegen de concurrentie van de grote onliners”, aldus Thomas Ursem, eigenaar van de vestiging in Alkmaar.

Duurzaam & zero emission stadsbeleid

Thomas Ursem vervolgt: We merken dat het mensen tegen de borst stuit om hun post en pakketten via een enorme omweg te versturen naar hun klanten, vaak zien ze dat de post met vervuilende busjes naar een sorteercentrum in een deel van het land wordt gebracht om vervolgens 1 of twee dagen later, weer met dezelfde vervuilende busjes, terug te komen om het drie straten verder te bezorgen”.

Ondernemers zoeken naar oplossingen om een stap zetten naar verduurzaming. Met het inzetten van MOSS. voor de bezorging kunnen ze al heel snel een mooie stap zetten.

MOSS. sorteert voor op het zero-emissie beleid, waar steeds meer steden zich bij aansluiten. Met de vloot elektrische bakfietsen is MOSS. in staat om de bezorging en bevoorrading van ondernemers te garanderen.

Ambities

MOSS. heeft grote ambities. Dit jaar gaan ze met 7 vestigingen het jaar uit, maar eind volgend jaar ziet het plaatje er hoogstwaarschijnlijk anders uit met een landelijke dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *