Solviteers gaat samenwerking aan met cyber security oplossing MindYourPass

Houten, 22 augustus 2023

Solviteers Advies & Implementatie uit Houten gaat een exclusieve samenwerking aan met MindYourPass uit Eindhoven. Solviteers is overtuigd van de kracht van deze Nederlandse, gepatenteerde cybersecurity oplossing en de meerwaarde voor haar klanten, waaronder een groot aantal lokale overheden. MindYourPass biedt een unieke oplossing die een combinatie maakt van veiligheid, (gebruiks)gemak en privacy. Het resultaat is dat het gebruik van wachtwoorden wordt vergemakkelijkt, de veiligheid van organisaties wordt verhoogd en dat privacy optimaal wordt beschermd.


Het partnership tussen Solviteers en MindYourPass maakt het voor Solviteers mogelijk om klanten een krachtige softwareoplossing te bieden die het risico op datalekken en cyberaanvallen ten gevolge van slechte wachtwoorden minimaliseert. Daarvoor vervangt MindYourPass de zwakke schakel bij het verzinnen én onthouden van goede wachtwoorden, de mens, door een slim algoritme. Daarmee gaat deze oplossing een stap vérder dan het aanbieden van een wachtwoordkluis. Op basis van één uniek simpel kenmerk (bijvoorbeeld een vingerafdruk of makkelijk-te-onthouden wachtwoord) berekent MindYourPass daaruit een supersterk wachtwoord dat uniek is voor elk account. Dit wachtwoord wordt telkens opnieuw berekend; zelf onthouden en bewaren is daarmee niet langer nodig. Het gebruik van MindYourPass heeft impact: het verbetert aantoonbaar de cyberveiligheid van organisaties.

Aantoonbare versterking van de cyberveiligheid
Cyberveiligheid is een belangrijk, actueel thema voor organisaties die werken met bedrijfsgevoelige en/of privacygevoelige informatie. Na enkele datalekken bij gemeenten die te herleiden zijn tot zwakke wachtwoorden werkt de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) aan adviezen voor gemeenten om de veiligheidsrisico’s drastisch te verminderen. Zo schrijft de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) voor dat gemeenten een wachtwoordkluis /wachtwoordmanager beschikbaar stellen aan hun medewerkers. Solviteers speelt hier voor haar klanten op in door het aanbieden en implementeren van de efficiënte, Nederlandse cybersecurityoplossing MindYourPass.

— Einde bericht —

Over Solviteers Advies & Implementatie
De consultants en projectleiders van Solviteers ondersteunen lokale overheden en zorg- en welzijnsinstellingen bij de aanschaf, de implementatie en het beheer van software applicaties. Haar kracht is dat zij mensen, processen en IT bij elkaar brengen. Solviteers begrijpt de werkprocessen van haar opdrachtgevers, zijn goed op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en denken actief mee over technologische ontwikkelingen die hieraan bijdragen.

 Over MindYourPass
MindYourPass werkt vanuit de gedachte dat het niet nodig zou moeten zijn om wachtwoorden te verzinnen en te onthouden. De toename van het aantal onlineaccounts en de bijbehorende wachtwoorden zorgt voor een groot cyberrisico voor mensen én organisaties. Door slimme technieken te combineren, biedt MindYourPass een softwareoplossing (SaaS), die mensen verlost van hun wachtwoorduitdaging en bedrijven helpt hun onlineapplicaties te beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *