Bewijs van keuring arbeidsmiddelen is verplicht

De keuring van arbeidsmiddelen is verplicht. Maar wat ook verplicht is en opgenomen staat in het Arbobesluit artikel 7.4a – Keuringen arbeidsmiddelen: Bewijs van Keuring.

Belangrijk over bewijs van keuring

U moet een bewijs hebben van de keuring:

  • Het makkelijkst is een digitaal keuringsbewijs; hierdoor beschik je altijd en overal over de meest actuele keuringscertificaten van jouw machine. Je hoeft niet met stickers aan de gang en je krijgt geautomatiseerd meldingen wanneer er binnenkort weer gekeurd moet worden. Dit kan via het materieelbeheersysteem.
  • Ook kun je kiezen voor stickers. Op deze keuringsstickers moet de datum staan van de laatste keuring en wanneer de volgende keuring is. Deze moet je duidelijk op het gereedschap of machine plakken. Vervolgens dien je dit goed en duidelijk zichtbaar te blijven houden.

Wat staat er in de wet over bewijs van keuring

Op de arbeidsplaats moeten schriftelijke bewijsstukken (artikel 7.4a, zesde lid) aanwezig zijn van de uitgevoerde keuringen. Hiermee kan bij de toezichthouder – de Inspectie SZW – worden aangetoond dat aan de keuringsverplichting is voldaan.

Exact staat er in de wet

Schriftelijke bewijsstukken van de uitgevoerde keuringen zijn op de arbeidsplaats aanwezig en worden desgevraagd getoond aan de toezichthouder.”

Kies voor materieelbeheer

De makkelijkste, modernste en meest overzichtelijke manier van bewijs van keuringen is: het materieelbeheersysteem van GECO Service.

Hier kun je al jouw keuringen, onderhoud en reparaties in opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *