Stadsganzenbord verovert Nederland, Alkmaar 10e stad!

Het Stadsganzenbord is bezig Nederland te veroveren. Met Alkmaar wordt de tiende stad die aan de serie Stadsganzenborden toegevoegd. De stad waar de victorie begon met de beroemde Kaasmarkt, kaartenmaker Willem Blaue en uitvinder Cornelis Drebbel mag natuurlijk niet ontbreken. Bezoekers kunnen de Kaasstad aan de hand van een puzzeltocht met een historische plattegrond ontdekken. Groot voordeel. De binnenstad van Alkmaar is nog zo goed als intact en daarmee is het stratenplan goed te volgen.

Groepswijzer.nl heeft haar succesvolle citygame het Stadsganzenbord eerder uitgebracht in negen historische binnensteden: Leiden, Amersfoort, Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Gouda, Delft, Nijmegen en Dordrecht. Vele duizenden deelnemers van bedrijven, families en vriendengroepen speelden de afgelopen jaren dit spel. 

Het Stadsganzenbord is oorspronkelijk bedoeld voor grote groepen, waarbij de groep wordt opgesplitst in kleinere teams die de stad intrekken met een historische plattegrond uit 1649. Wil je de weg kunnen vinden, dan moeten de deelnemers steeds vergelijkingen maken tussen hoe het was en hoe het is. Onderweg worden vragen en opdrachten uitgevoerd en zo maakt men spelenderwijs kennis met de stad en haar geschiedenis.

Het spel is in 2020 en 2021 extra populair onder gezinnen als corona-proof gezinsuitje en een leuke activiteit in de zomervakantie. Weliswaar ontbreekt dan het competitie-element maar het blijft een aantrekkelijke manier om een historische stad te ontdekken. Met een groepje van vier is het spel zeker corona-proof. Eén persoon leest de vragen voor, een ander houdt de kaart vast, nog een ander schrijft de antwoorden op en de laatste gooit met de dobbelsteen. Op die manier is de anderhalvemetermaatregel gewaarborgd.

Het Stadsganzenbord kan geboekt worden op www.stadsganzenbord.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *