Scheveningse hamam poncho nieuwe zomertrend?

De poncho. Een eeuwenoude modetrend die sinds het begin van de jaren 2000 niet meer gezien is. In de herfst/winter van 2020/2021 verscheen hij terug op de runway op manieren die niet eerder waren gezien. Waar de poncho gebruikelijk gezien wordt als winter/herfst mode óf puur praktisch item, keert de hamam poncho van Annie Son Beachwear in de zomer van 2023 terug als praktisch én trending mode item.

De cape poncho, ruana poncho, fur poncho, turtleneck poncho, rain poncho, de poncho sweater… Je kan het zo gek niet verzinnen. Een mondvol poncho mode-items die het maakten als herfst/winter trend. In de zomer wordt de poncho echter in mindere mate gezien. 

De sweater poncho daarentegen maakte zijn intrede in de surfscene als surf poncho. Een praktisch item van badstof die gebruikt wordt om in om te kleden mee én om mee af te drogen. Ideaal op het strand, de camping of de parkeerplaats.

Helaas neemt de badstoffen poncho veel ruimte in, hij blijft vaak lang nat, wordt hierdoor zwaar en gaat sneller stinken. Dat ondervond Anne Zwagers, golfsurfster uit Scheveningen. De designs vond ze ook niet erg aantrekkelijk. Ze wilde een duurzame, compacte, sneldrogende én comfortabele poncho met een aansprekend uiterlijk. 

Het vinden van Anne haar droom poncho was een flinke uitdaging, maar gelukkig werd deze gerealiseerd dankzij haar handige moeder. Nog onwetend liep Anne in de eerste Annie Son sample rond op Scheveningen die zij kreeg van haar moeder als verjaardagscadeau. De surf poncho in een nieuw (hamam) jasje viel op door het unieke en vrolijke design. De vraag er naar bleek groot. 

Anne, die zowel ICT’er, designer, fotograaf als ondernemer is, zag haar kans en startte in juni 2021 haar eigen strandkleding merk ‘Annie Son Beachwear’ in hamam ponchos. De hamam producten worden eerlijk, met liefde en aandacht handgemaakt op Scheveningen. Annie Son maakt enkel gebruik van 100% biologisch katoen, restpartijen, foutieve stoffen en gerecycled materiaal.

Of je nou thuis bent, op de camping staat, in een all-inclusive 5 sterrenhotel zit of in je eigen privé villa op vakantie bent. De Annie Son poncho wordt graag gebruikt na een plons in de sloot, de zee, het zwembad of een bezoek aan de sauna. Uit de feedback van klanten blijkt echter al gauw dat de Annie Son poncho veel méér is dan een surf poncho. De poncho wordt niet alleen als handdoek gebruikt, maar ook als comfortabel mode item. Het gebruik gaat verder dan surf-, bad- of strand en er wordt niet enkel mee afgedroogd en omgekleed. 

Klanten laten weten dat de hamam poncho ook extreem comfortabel is: “knus met voldoende bewegingsvrijheid”. Ze bieden bescherming tegen zowel kou als zon én zien er aantrekkelijk uit. “Je kunt er zelfs onbeschaamd mee uit eten” laten gebruikers weten. Menig Annie Son eigenaar bivakkeert de hele vakantie in de poncho en geven aan dat ze er na de vakantie soep van te kunnen trekken. 

Annie Son Beachwear | Scheveningen
info@annieson.com
annieson.com
instagram: @anniesonbeachwear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *