Reisorganisatie fietst 750 knuffels naar vakantiegangers met verstandelijke beperking

Reisorganisatie fietst 750 knuffels naar vakantiegangers met verstandelijke beperking 

ARNHEM – Voor honderden vakantiegangers met een verstandelijke beperking, die deze zomer hun begeleide vakantie in het water zagen vallen, stapt Stichting Tendens Vakanties op de fiets om hen een knuffel te geven. Met de actie ‘GEEF EEN KNUFFEL’ vraagt de reisorganisatie aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 7 november worden de pluche bijenknuffels – verspreid over heel Nederland – uitgefietst.

Mensen met een verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar in tijden van Corona. Voor velen van hen is het moeilijker te begrijpen wat er aan de hand is en daarmee ook moeilijker om zich aan te passen aan de veranderingen in hun dagelijkse leven. Extra aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking blijft daarom hard nodig. Dit constateert ook het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in haar beleidssignalement ‘maatschappelijke gevolgen coronamaatregelen’. 

Joost Bekkers – directeur Tendens Vakanties:
‘Het annuleren van alle zomerreizen was voor onze vakantiegangers de zoveelste verdrietige boodschap, de zoveelste verwarring, de zoveelste teleurstelling na een eerste periode van lockdown. Een periode waarin een groot deel van de dagbesteding op woongroepen was weggevallen en de nabijheid van naasten niet mogelijk was.’
‘Onze missie als reisorganisatie is het vergroten van de leefwereld van mensen met een beperking . Dit doen wij door samen activiteiten te ondernemen, nieuwe ervaringen op te doen en vriendschappen aan te gaan. Denkend in mogelijkheden en ondanks het feit dat we als reisorganisatie zelf ook voor grote uitdagingen staan, willen wij daarom ook nu iets voor hen doen.’

De reisorganisatie bedacht de actie ‘GEEF EEN KNUFFEL voor nu en voor de toekomst’. Een actie in teken van positiviteit, verbondenheid en perspectief. ‘Een symbolische knuffel voor hen en tegelijkertijd ook voor iedereen die zich voor hen inzet. Om te laten weten dat er aan ze gedacht wordt.’ De pluche knuffels zijn een miniatuur van de vakantiemascotte van Tendens.

Op zaterdag 7 november worden de 750 knuffels stuk voor stuk op de fiets naar de vakantiegangers gebracht. Dankzij de hulp van veel vrijwilligers verspreid over Nederland. Hiermee gaat de reisorganisatie symbolisch terug naar waar het 25 jaar geleden allemaal mee begon: fietsvakanties. De knuffels die worden bezorgd zijn geschonken. De actie wordt ondersteund met een geldinzameling voor de toekomst van de Stichting.   

Voor contact: 
Joost Bekkers – directeur Stichting Tendens Vakanties
T. 06-30903026          E. j.bekkers@tendensvakanties.nl     I. www.tendensvakanties.nl


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *