Reisgids, wandelroute en leesboek over Napels voor kinderen én volwassen

Hoe Covid een unieke reisgids voor kinderen over Napels heeft voortgebracht.

De Nederlandse Leny Boerstra en Iris de Brouwer zijn beiden woonachtig en werkzaam in het toerisme in Napels. Ze besloten om tijdens de strenge lockdown in Italië van de lente 2020 hun talenten te bundelen en een reisgids voor kinderen te maken over hun stad Napels. In de hoofdrol van de reisgids, tevens kinderboek, is poes Nola, waar Leny in het echt mee samenwoont in hartje Napels. Het boek Verdwaald in Napels, is  ontstaan na de echte ontsnapping en veilige terugkeer van poes Nola, tijdens de lockdown in maart 2020. 

Leny, Iris en Nola in Napels

Leny is naast reisleidster ook kunstenares en haar tekenmuze is haar poes Nola. Leny woont een groot deel van het jaar voor haar werk in het historisch centrum van Napels. Nola was een straatpoes en Leny heeft haar in huis genomen, verliefd geworden op de vele hart vormige vlekken in Nola haar vacht. Iris woont ook al vele jaren in de regio Napels en heeft al eerder een reisgids geschreven over Napels voor de uitgeverij Momedia. 

Reisgids en kinderboek Verdwaald in Napels

Gelukkig kwam Nola na haar echte ontsnapping weer  thuis. Leny en Iris besloten hun tijd tijdens de lockdowns0 te gebruiken en uiting te geven aan hun gemis van hun werk in Napels, door het maken van deze reisgids, geïnspireerd op de ontsnapping van Nola. De reisgids is tegelijkertijd ook een wandelroute door Napels, met veel achtergrond informatie en leuke weetjes over de stad. Naast dat het ook gewoon een goed kinderboek is die de avonturen van poes Nola vertelt, is het ook erg leuk en interessant om te lezen voor volwassenen.

Echt gebeurd of niet?

Alles wat je in het boek tegenkomt, kun je ook in het echt tegenkomen als je door Napels loopt. Zelfs poes Nola kun je voor het raam zien zitten bij het huis van Leny! Verdwaald in Napels is een unieke manier om meer te weten te komen over Napels en om in de voetsporen van Nola te treden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *