Machu Picchu – Het wereldwonder uit de tijd van de Inca’s

Machu Picchu bezoeken

Voor iedere reiziger is het een droom om te bezoeken, het wereld beroemde Machu Picchu. Eigenlijk zijn wij van mening dat iedere reisliefhebber deze locatie minsten 1 keer in zijn of haar leven bezocht moet hebben. Het is een magische plek en daarnaast behoort het officieel tot 1 van de 7 wereldwonderen. 

Waar kan ik Machu Picchu bewonderen?

Om Machu Picchu te aanschouwen zal je moeten afreizen naar Peru. Dit land (in het westen van Zuid-Amerika) heeft een rijke geschiedenis en geheel eigen cultuur. Peru was namelijk het leefgebied van de Inca’s rond de 15e/16e eeuw. Hier leefde de beschaving totdat de Spanjaarden het land veroverde en de inheemse bevolking wegjaagde. 

Wat is Machu Picchu?

Machu Picchu is een oude ruïnestad die gebouwd is door het Incarijk. Waar de stad precies voor diende is tot op de dag van vandaag onbekend. Er zijn veel speculaties, maar de echte waarheid weet niemand. Nadat de Spanjaarden Peru binnenvielen raakte Machu Picchu verloren. In de 19e eeuw werd de ruïnestad herontdekt en sindsdien is het de grootste bezienswaardigheid van het land en een van de meest bekende plekken ter wereld.

Hoe kom ik bij Machu Picchu met de trein?

Om bij Machu Picchu te komen moet je eerst afreizen naar de stad Cusco. Dit is de 3e grootste stad van Peru, maar wel de stad waar de meeste toeristen op afkomen door de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Vanuit Peru neem je bus naar het dorpje Ollantaytambo. Dit is ongeveer 1,5 uur rijden. Vervolgens stap je op de trein richting het dorpje Aguas Calientes. De treinrit duurt ongeveer 2 uur. Hier vandaan is het 20 minuten met de bus of 2 uur wandelen naar Machu Picchu. Zowel het treinticket als het entreeticket moet je vooraf uitgeprint hebben. 

Inca trail

Een veel gekozen manier om Machu Picchu te bezoeken is via de Inca Trail. Hierbij ga je met een meerdaags trekking (4 dagen) hiken naar het wereldwonder. Je zal warme kleren, stevige schoenen en veel water nodig hebben, maar de Inca Trail is een uitdaging voor menig backpacker. Je kan de Inca Trail vooraf online boeken, maar je kan ook naar een touroperator in Cusco gaan om dit te regelen.

Prijs Machu Picchu

Het kost je een aardig bedrag om Machu Picchu te bezoeken. Het entreeticket is rond de €50,-, maar de weg erheen is een stuk duurder. Voor de 4 daagse Inca Trail betaal je zo een €300,- en een retourticket voor de trein is ook minimaal €100,-. Het busticket is €24,- retour en ook voor de taxi naar Ollantaytambo betaal je. Wel is het een unieke ervaring die iedere reis liefhebber wilt mee maken, daarom is een bezoek aan Machu Picchu de hoge prijs meer dan waard.

Bekijk hier alle informatie die jij nodig hebt omtrent je reis naar Machu Picchu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *