Explosieve stijging aantal verkochte camperverzekeringen

Mensen kiezen voor zekerheid

Door Corona is het aantal afgesloten camperverzekeringen bij het Friese Veenstra & De Jong gestegen met maar liefst 40% ten opzichte van vorig jaar. Was men in het begin van de coronacrisis nog afwachtend, vlak voor de zomervakantie besluiten mensen toch een camperverzekering af te sluiten. Ann de Haan van Veenstra & De Jong Assurantiën uit Heerenveen: “Door de onzekerheid in binnen- en buitenland zien wij mensen kiezen voor zekerheid. En daarom kiezen voor de aanschaf van een camper. Dit heeft geresulteerd in een groei van maar liefst 40% in het aantal afgesloten camperverzekeringen. Af en toe was het hier een gekkenhuis op ons kantoor in Heerenveen maar we zijn blij dat we toch zoveel mensen konden helpen met het veilig en vertrouwd op reis gaan”. 

Vooruitzicht

Het is afwachten hoe de coronacijfers zich ontwikkelen maar het lijkt de goede kant op te gaan. De campings in Nederland doen er alles aan om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. De tip van Veenstra & De Jong Verzekeringen is om van tevoren goed de reisadviezen van de lokale overheid te controleren. Dit kan eenvoudig op nederlandwereldwijd.nl een website van de Rijksoverheid. Op veel plekken kun je prima met de camper naar toe maar er zijn ook landen die op dit moment nog strenge regels hanteren zoals Denemarken. 

 

Dit jaar verwacht Ann de Haan weer een drukke zomer maar ook dat de camper definitief een blijvertje is: “We verwachten dat mensen net als vorig jaar massaal met de camper of de caravan erop uittrekken. In vijf jaar tijd is het aantal geregistreerde campers gestegen van 100.000 naar 140.000. De caravanverkoop blijft al een aantal jaren vrij stabiel, er zijn zo’n 425.000 caravans geregistreerd. Een mooie ontwikkeling en we zijn blij dat we als Fries bedrijf ervoor zorgen dat mensen veilig en goed verzekerd op pad kunnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *