Duurzame primeur: Natuurvakantiepark Buitenplaats Beekhuizen plaatst zonnepanelen op lodgetenten

Buitenplaats Beekhuizen, het natuurvakantiepark aan de rand van de Veluwezoom, heeft een duurzame primeur met de plaatsing van zonnepanelen op haar lodgetenten. Deze innovatieve stap is onderdeel van een groter streven om het park te verduurzamen.

Rick Milius, general manager van Buitenplaats Beekhuizen, deelt enthousiast: “We zijn trots dat het is gelukt om zonnepanelen te plaatsen op onze lodgetenten. Deze duurzame stap is niet alleen goed voor het park en onze omgeving, we hopen ook een inspiratiebron te zijn voor anderen in de sector.”

Dankzij de strategisch geplaatste zonnepanelen in het bosrijke gebied, zijn een aantal lodgetenten zelfvoorzienend geworden. De energieopbrengst zal onder andere ingezet worden voor verlichting in de tenten en het verwarmen van water. De panelen zijn nagenoeg onzichtbaar doordat ze in het tentdak zijn verwerkt.

Duurzame stappen

Buitenplaats Beekhuizen wil de komende jaren verder verduurzamen en laten zien dat recreëren in de natuur hand in hand kan gaan met verantwoordelijkheid nemen voor het behoud ervan. De afgelopen periode zijn er al verschillende stappen gezet. Zo heeft het park door het nemen van waterbesparende maatregelen al een jaarlijkse waterbesparing van ruim 15% gerealiseerd en is ervoor gekozen om de vuurschalen bij de accommodaties weg te halen vanwege de uitstoot van schadelijke stoffen en het risico op natuurbranden.

Buitenplaats Beekhuizen werkt al langer samen met natuurorganisaties en andere partijen om de lokale natuur te behouden en legt daarin nieuwe relaties, zoals onlangs met Stichting de Rhedense Schaapskudde. Het plaatsen van de zonnepanelen was al langer een wens en kon nu eindelijk gerealiseerd kon worden.

Over Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen is een kleinschalig natuurvakantiepark gelegen aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom. Buitenplaats Beekhuizen zet stappen op het gebied van duurzaamheid en werkt daarnaast nauw samen met organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit en het behoud van de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *