DiscoverEU is terug én groter dan ooit

DiscoverEU is terug én groter dan ooit

Brussel, 21 september 2021 – Nadat DiscoverEU vanwege COVID-19 in 2020 noodgedwongen de pauzeknop moest indrukken, krijgen in 2022 60.000 jonge Europeanen de kans om Europa met de trein te verkennen.

DiscoverEU is een initiatief van de Europese Commissie dat jonge Europeanen van 18 jaar gratis reispassen aanbiedt. En omdat DiscoverEU 2020 door COVID-19 werd uitgesteld, kunnen jongeren die op dit moment 19 of 20 jaar oud zijn zich dit jaar ook inschrijven. Om in aanmerking te komen voor een DiscoverEU-reispas, moeten de deelnemers slagen voor een quiz. Deze quiz bestaat uit zes vragen over de Europese Unie en EU-initiatieven die zich richten op jongeren.

Treinreizen
DiscoverEU wil een gevoel van eenheid en solidariteit stimuleren door jongeren door verschillende Europese landen te laten reizen en andere culturen te leren kennen. Verder worden de jongeren aangemoedigd om met de trein te reizen. Winnaars die op eilanden of in afgelegen gebieden wonen, mogen ook met veerboten en/of bussen reizen. In uitzonderlijke situaties kunnen de deelnemers ook vliegen.

Winnaars mogen maximaal 30 dagen reizen met hun DiscoverEU-reispas. Hun reis moet plaatsvinden tussen maart 2022 en februari 2023. Omdat corona zo onvoorspelbaar is, zijn alle boekingen die de winnaars via de nieuwe mobiele reispas maken flexibel. Zo kan de vertrekdatum op elk moment voor vertrek worden gewijzigd.

Meedoen
Jongeren geboren tussen 1 juli 2001 en 31 december 2003 kunnen zich inschrijven om kans te maken op één van de 60.000 beschikbare DiscoverEU-reispassen. Inschrijven kan vanaf dinsdag 12 oktober aanstaande tot dinsdag 26 oktober. De inschrijving sluit die dag om 12 uur Centraal-Europese Zomertijd.

 

Meer informatie over DiscoverEU vind je op de Europese Jongerensite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *