Cuba Travel Expert geeft extra betekenis aan reizen met positieve impact

Cuba Travel Expert geeft extra betekenis aan reizen met positieve impact

Nu er een lange periode niet gereisd kan worden, wordt het belang van het toerisme voor de lokale bevolking steeds zichtbaarder. Dat geldt ook voor Cuba! Ondernemers in reisbranche hebben de handen ineengeslagen en zochten naar een samenwerking waarin vooral de verbinding met de lokale bevolking centraal staat: Cuba Travel Expert, Cuba DMC.

Achter Cuba Travel Expert zit MiCuba, de reisorganisatie die 10 jaar geleden is opgericht door de in Cuba geboren Julio César Bastida Pérez en zijn vrouw Anna-Maria Verhagen. “Toen wij begonnen in 2011 waren wij een van de eerste aanbieders van casas particulares, de Cubaanse versie van een Bed & Breakfast, en ontwikkelden we zelf lokale excursies”, vertelt medeoprichter Anna-Maria, “daar ligt nog steeds onze kracht. Nu we ons aanbod hebben uitgebreid kunnen we een nog groter publiek bereiken, met positieve impact voor de lokale bevolking.”

Cuba Travel Expert is dé allround DMC voor reisorganisaties die meer diversiteit willen aanbrengen in hun rondreizen, waar ruimte is voor zowel luxe als kleinschaligheid met accent op de lokale cultuur in zowel groeps- als individuele rondreizen. Het bijzondere van deze samenwerking is de verbreding van het aanbod, in combinatie met scherpere prijzen, behoud van kwaliteit en efficiëntie.

Meaningful travel
Reizen met Cuba Travel Expert staat voor meaningful travel. Overnachten in casas particulares is daar een voorbeeld van, waarbij je als reiziger een betere indruk krijgt van het leven van de Cubanen. Een goedlopende casa kan ook extra werkgelegenheid creëren door mensen in dienst te nemen die eten bereiden voor de gasten of de kamers schoonmaken.

Verder biedt Cuba Travel Expert ook veel zelf samengestelde unieke ervaringen aan, waardoor je meer ziet dan de stereotype kanten van Cuba zoals de oldtimers, Cubaanse sigaren en prachtige stranden. “Denk hierbij aan een bezoek aan een Cubaanse kapper, fietsen door de hippe wijken van Havana met een local of een muziekworkshops met Cubaanse muzikanten. Dus niet alleen de Cubanen die in het toerisme werken hebben hier profijt van, het gaat veel verder. Ook staan we altijd open voor nieuwe ideeën.” aldus Anna-Maria. “Juist door deze ervaringen krijgt jouw reis nog meer verdieping en ondersteun je tegelijkertijd direct de lokale gemeenschap.”

Breng met jouw reis meer impact op de lokale bevolking
Cuba Travel Expert
wil graag bijdragen aan een verrijking van rondreizen naar Cuba. Lees in het interview hoe onze reizigers het verschil hebben gemaakt voor onze bicitaxero Alianki: https://www.cubatravelexpert.nl/impact/.

En kijk op de nieuwe website www.cubatravelexpert.nl of neem dan contact op via info@cubatravelexpert.nl en onderzoek hoe jouw reizen nog meer impact kunnen maken.

 

Noot voor de reactie
Neem voor vragen contact op met Anna-Maria Verhagen
Tel: 06-45188818

Email: info@cubatravelexpert.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *