7 tips voor een perfecte campervakantie

7 Tips voor een geslaagde campervakantie

Op vakantie gaan met je camper is een heerlijke ervaring om nieuwe plaatsen te ontdekken en van de vrijheid te genieten om te gaan en staan waar je wil. Of je nu een trip maakt door Europa of een weekendje weg gaat in Nederland. Een camper biedt een aantal voordelen in vergelijking met andere manieren van reizen. Maar voordat je vertrekt, zijn er een aantal dingen die je moet weten om je reis zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Voor optimaal plezier van je kampeervakantie, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

  1. Plan een route

Een camper biedt je de mogelijkheid om op elk gewenst moment te stoppen en te kamperen waar je wilt. Het is wel verstandig om je route van tevoren uit te stippelen en te bepalen waar je wilt overnachten en wat de tussenliggende afstanden zijn. Zo weet je zeker dat je niet te veel kilometers aflegt op een dag en dat je op een veilige en legale plek parkeert. Zo vermijd je onnodige stress en onrust en kan je optimaal genieten van de route en bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Ook is het handig om onderweg boodschappen te doen zodat je meteen op de camping kan ontspannen.

  1. Rijden met een camper

Als je normaal gesproken in een personenauto rijdt, dan raak je er aan gewend dat je overal kunt komen en parkeren. Het rijden met een camper verschilt met het rijden van een auto. De camper is groter en zwaarder en soms mag je zelfs niet rijden in een stad met een camper die bijv. op diesel rijdt. Een tip is daarom om vooraf alvast te oefenen, zo maak je jezelf vertrouwd met het rijden met een camper.

  1. Check de uitrusting

Een camper biedt uiteraard alle comfort, maar het is belangrijk om de juiste uitrusting bij je te hebben. Denk aan essentiële zaken zoals een EHBO-kit, gereedschap, brandblusser en eventueel reservesleutels. Naast de standaard uitrusting kan het ook handig zijn om een waterdichte tent, campingstoelen, tafel en een barbecue mee te nemen. Als je op een afgelegen plek bent,  kan een powerbank, zaklamp en kookgelegenheid ook helpen. Dit is afhankelijk van de accu van je camper, of je een gastank hebt en of je zonnepanelen heb.

  1. Maak gebruik van campingfaciliteiten

Een van de voordelen van een camper is dat je kunt overnachten op campings. Hierdoor heb je toegang tot sanitaire voorzieningen, elektriciteit en andere faciliteiten. Zoek thuis alvast uit waar je terecht kan. Als je door een populair gebied trekt, is het verstandig om van te voren een campingplaats te reserveren, zodat je zeker bent van een plekje. Weet je nog niet precies op welke camping je wilt staan? Zorg er dan voor dat je niet te laat begint met zoeken naar een geschikte overnachting.

  1. Houd je camper schoon en georganiseerd

Een camper kan snel rommelig en ongeorganiseerd worden als je niet oplet. Noodzaak is daarom dat je de camper regelmatig schoonmaakt en organiseert. Dit zorgt voor meer ruimte en voor een prettigere en hygiënisch verblijf.

  1. Maak gebruik van apps en websites voor campers

Er zijn verschillende apps en websites beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor campereigenaren. Deze apps en websites bieden bijvoorbeeld informatie over campings, parkeerplaatsen en andere nuttige informatie.

  1. Neem de tijd om te genieten

Zodra je van de oprit afrijd begint de vakantie. Een campervakantie biedt de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Juist daarom is het ook belangrijk om te tijd te nemen en om te genieten van de omgeving waarin je bent. Plan niet te veel activiteiten op een dag en maak tijd vrij om genieten van de natuur en het reizen.

Conclusie

Een campervakantie is een geweldige manier om te reizen en te genieten van de natuur. Door vooraf goed te plannen en de juiste uitrusting mee te nemen zorg je er voor dat je reis fantastisch gaat worden. Zorg er voor dat je de camperverzekering en je reisverzekering goed regelt. Zo weet je zeker dat je écht onbezorgd op reis kan. Wil je jouw verzekeringen door een verzekeringsadviseur laten checken? Bel Veenstra & de Jong, 0513-64649, zij helpen je graag met de beste verzekeringen voor recreatie en thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *