Wat is Sim Only?

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement of loopt je contract af? Dan is Sim Only wellicht een abonnement voor jou. Met Sim Only betaal je geen telefoon af waardoor je abonnementskosten lager zijn dan bij een abonnement met een telefoon. Dit is fijn voor je portemonnee en is een van de voordeligste manier om te kunnen bellen en te internetten met jouw mobiele telefoon. Een internetprovider uitzoeken en vergelijken kan je het beste doen via een vergelijkingssite. Hier vindt je het goedkoopste en beste abonnement dat past bij jouw wensen en behoeftes. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Sim only eigenlijk is.

Wat is een SIM Only?

SIM only is een abonnement waarbij je van je provider alleen toegang krijgt tot een simkaart. Het is dus geen abonnement waar je een telefoon ontvangt en deze afbetaald tijdens de abonnementsperiode. Ook kan je een tweedehands telefoon gebruiken of een nieuwe telefoon aanschaffen. Je betaalt dus alleen voor de bel-en internetbundels van het abonnement dat past bij jouw behoeftes en wensen. Dit is vooral handig als je graag lagere maandelijkse lasten wilt voor je telefoon abonnement. Voor het afsluiten van een sim-only-abonnement kun je bij vrijwel alle providers terecht. De 4 netwerkproviders Tele2, KPN, Vodafone en T-Mobile bieden deze aan, maar ook de kleinere providers zoals Simpel, Telfort en Simyo bieden sim-only-abonnementen aan.

Abonnement of prepaid?

Sim-only-kaarten zijn er zowel met abonnementen als met prepaid-tegoeden. Als je een abonnement afsluit weet je vooraf hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je gaat verbruiken per maand voor een vaste prijs. Bij Prepaid is dit niet het geval en betaal je geen vaste prijs per maand. Prepaid houdt in dat er voor een bepaald bedrag aan sms’jes, belminuten en MB’s wordt ingekocht. Mocht dit bedrag opgemaakt worden, dan moet je opnieuw het tegoed opwaarderen. Je moet bij jezelf te raden gaan wat voor type gebruiker je bent en wat jouw behoeftes en wensen zijn.

Simlockvrij

Als je kiest voor een sim-only-abonnement, is het belangrijk dat je kiest voor een smartphone die simlockvrij is. Dat betekent dat alle simkaarten te gebruiken moeten zijn met het toestel. Het is dus belangrijk om hierop te letten bij het aanschaffen van een nieuw toestel. In abonnementen met telefoon zit vaak op het toestel een simlock. Na een bepaalde periode, wat vaak een jaar is, maakt elke provider de smartphone kosteloos simlockvrij. Dit gebeurt wel pas op eigen verzoek. Hiervoor moet je contact opnemen met je huidige provider.

Kijken en vergelijken

Een betrouwbare en overzichtelijke plek om abonnementen met elkaar te vergelijken is provider.nl. Hier kun je informatie ontvangen over allerlei abonnementsvormen en ook specifiek voor sim-only.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *