Vernieuwende ICT distribiteur Distri X vlot van start

Sinds 1 december is Distri X operationeel. Deze nieuwe distributeur is gespecialiseerd in Networking en Security technologieën. Na een eerste maand maken we de balans op en spreken we de oprichters, Tim Gruijters en Rob van der Steen.

Tim en Rob zijn beide bekende gezichten in distributieland. Gezamenlijk hebben ze 20 jaar ervaring. “We zijn oud-collega’s en riepen vijf jaar geleden al dat er ruimte aan het ontstaan was voor een nieuwe distributeur. We zagen dat er bijna geen lokale spelers meer waren, deze zijn bijna allemaal overgenomen” aldus Tim. Aan het einde van de zomer besloten ze daad bij het woord te voegen.

Rob: “Afgelopen juli zijn we gestart door bij wat oude bekenden te vragen wat ze van het businessplan vonden. We merkten dat er enthousiast werd gereageerd en hebben het plan verder uitgewerkt. Vervolgens hebben we vier maanden gebruikt om alles in te regelen, van eigen software tot kantoorruimte. Het doel was om 1 januari officieel te beginnen maar uiteindelijk stonden we begin december al in de startblokken.”

Het portfolio waarmee Distri X is gestart kan indrukwekkend worden genoemd. Op dit moment zijn er 13 leveranciers, namelijk: Perimeter 81, Niagara Networks, Edge-Core, Riorey, Stormagic, ADVA, Advantech, Smartoptics, Pluribus, Cognyte, Flexiwan, IPInfusion en Orca security. Er lopen nog een aantal onderhandelingen dus Distri X hoopt binnenkort nog een paar lijnen toe te voegen.

“De combinatie van de verschillende leveranciers is erg goed. Ze overlappen elkaar nauwelijks. Wij willen ook geen 70 leveranciers, daarmee heb je nooit de specialistische kennis in huis die wel wordt verwacht door zowel klant als leverancier”, zegt Rob. Hij vervolgt: “We hebben drie kernwaarden: productkennis, snelheid en flexibiliteit. Bij de grote spelers is logistiek het belangrijkste aspect, bij ons is dat technische kennis. Daarnaast zijn we heel flexibel in de bedrijfsvoering, zowel met het voeren van lijnen als met het samenwerken met klanten. Zo zijn we flexibel met kredietverstrekking. We kennen de markt en hebben de relaties, dat is belangrijker dan een bankgarantie.”

Naast producten levert Distri X ook de diensten die men kan verwachten van een value-add distributeur. Denk hierbij aan pre- en aftersales, pre-staging, financial services en lead generation. Ondanks dat het bedrijf pas net gestart is, verzekert Tim dat ze al deze diensten kunnen leveren. “We hebben recent een investering binnengehaald waarmee we een snelle groei kunnen realiseren. De ambitie is om het bedrijf de komende vijf jaar uit te bouwen naar een grote lokale speler.”

Distri X is te bereiken op www.distri-x.nl, 085-0204141 en via info@distri-x.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *