Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 2 vrouwen met een smartwatch niet meer zonder kan

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 2 vrouwen niet meer zonder haar smartwatch kan

Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen die een smartwatch hebben, kan niet meer zonder haar slimme horloge. Met een toenemende zoekvraag naar smartwatches neemt ook de afhankelijkheid hiervan toe. Uit het onderzoek van otto.nl naar smartwatches en trends komt naar voren dat 48,0% van onze vrouwen niet of absoluut niet meer zonder hun smartwatch kunnen. Mannen daarentegen kunnen beter zonder hun smartwatch, slechts 31,5% kan haast niet meer zonder hun smartwatch.

oranje en groen zijn de kleuren waar bovenstaande statement over gaat.

Dagelijks gebruik van smartwatches

Onderstaande grafiek laat zien dat 80,8% van de vrouwen die een smartwatch hebben, aangeven elke dag hun smartwatch te dragen. Dit aantal ligt lager bij de onderzochte mannen. Uit deze data blijkt dat gemiddeld 70,5% van de mannen elke dag hun smartwatch draagt.

Vrouwen en mannen tegenover hoe vaak zij een smartwatch dragen.

Raad jij je vrienden een smartwatch aan?

De smartwatch is niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. In totaal raadt 87,9% een vriend aan om een smartwatch te kopen. Reacties zoals: ‘Vooral het gezonder leven en het checken van appjes voordat ik m’n mobiel erbij pak.’ zijn redenen hiervoor.

Het volledige onderzoek inclusief alle afbeeldingen is terug te vinden op: https://www.otto.nl/special/smartwatch-onderzoek/.

Onderzoeksmethode
Om een beeld te krijgen over het gedrag omtrent Smartwatches in Nederland, heeft otto.nl een onderzoek gehouden onder 1390 klanten van OTTO over de periode van 3-9-2021 t/m 20-9-2021. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *