Persbericht: System integrator Zetacom neemt communicatie specialist Ooperon over

Zoetermeer, 4 juli 2022

Zetacom heeft communicatie specialist Ooperon overgenomen. Door het bundelen van de krachten kan Ooperon haar klanten een completer pakket aan oplossingen bieden terwijl Zetacom het portfolio uitbreidt met nog meer specialistische oplossingen voor de zorg. Door het toevoegen van Ooperon aan de groep verstevigt Zetacom haar positie als marktleidend ICT-partner in de zorg.

Ooperon blijft opereren als een zelfstandige dochteronderneming dat communicatieoplossingen voor de zorg en justitiële inrichtingen produceert en op de markt brengt. De overname biedt Ooperon een solide organisatorische en portfolio basis voor een bredere dienstverlening aan bestaande en toekomstige klanten.

Samen de zorg beter en veiliger maken, dat is het doel!

“We zijn heel blij met deze overname. Ooperon heeft met haar specialistische oplossingen een unieke positie in de justitiële markt en de zwaardere gezondheidszorg en vormt daarmee een goede uitbreiding op ons portfolio.” – Dick Dompeling, CEO Zetacom

 

“Wij zijn verheugd om samen met Zetacom onze goede propositie voor kritische alarmeringsystemen in de zorg en justitiële markt verder uit te bouwen.”Ronald van Loon, Managing Director & DGA Ooperon

Over Zetacom

De purpose van Zetacom is: communicatie kan altijd slimmer. In het bijzonder de kritieke zorgcommunicatie waar ziekenhuizen en zorginstellingen mee te maken hebben. Betere communicatie is naast betrouwbaar en veilig, vooral ook efficiënt en slim. Zetacom begrijpt de zorg en helpt ziekenhuizen bij hun transformatie naar smart hospitals en hetzelfde doen zij voor de zorginstellingen, overheid en zakelijke markt. Met intelligente ICT-oplossingen helpen zij de (zorg)keten goed functioneren.

De uitgebreide dienstverlening en ervaring als marktleidend system integrator maken dat opdrachtgevers hun regierol goed kunnen uitoefenen. Door verder te digitaliseren, zorgen zij ervoor dat zorgorganisaties efficiëntiewinsten kunnen realiseren. Daarmee ontstaat betere zorg en meer tijd en aandacht voor patiënten en bewoners. Dankzij Zetacom zijn zorgmedewerkers in staat om zorg te verlenen op de juiste plek en het juiste moment. Ruim 35% van alle ziekenhuizen in Nederland maakt gebruik van de dienstverlening van Zetacom. 

Zetacom heeft zelf alle expertise en technische oplossingen in huis voor Communication & Collaboration, Networking & Security en Healthcare Automation & Alarming. Met de jarenlange ervaring als partner in de Care en Cure is Zetacom een gevestigde naam in de gezondheidszorg en werken ze met ruim 180 medewerkers vanuit het hoofdkantoor te Zoetermeer en vestigingen in Den Bosch en Apeldoorn door heel Nederland.

Over Ooperon

Ooperon levert specialistische communicatieoplossingen voor de zorgmarkt en justitiële inrichtingen. Denk hierbij aan kritieke communicatie in de zorg en persoonsbeveiliging met locatiebepaling. Betrouwbaarheid, veiligheid, flexibiliteit zijn belangrijke thema’s bij Ooperon, want er zijn vaak – letterlijk – mensenlevens van afhankelijk. Er kan niets aan het toeval worden overgelaten en de producten zorgen voor een gegarandeerde communicatielijn, ongeacht de weersomstandigheden, stroomuitval of andere calamiteiten.

Ooperon is al ruim 20 jaar actief en wordt gezien als marktleider op het gebied van persoonsbeveiliging in de justitiële – en zorgmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *