Microsoft en Message To The Moon voegen extra beveiliging aan hun Clouddiensten toe

Microsoft is bezig met het uitbreiden van haar beveiliging. De updates van Microsoft Defender voor Office 365 hebben betrekking op de mobiele defensievermogens, beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden en accounts van high-profile werknemers. Message To The Moon heeft haar Clouddiensten extra beveiligd door 2 Factor Authentication toe te voegen.

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Uit onderzoek blijkt dat in de eerste vier maanden van 2020 bijna net zoveel cybercrime-misdrijven bij de politie geregistreerd zijn als in heel 2018. Het is daarom ook niet gek dat bedrijven als Microsoft en Message To The Moon hun diensten extra beveiligen.

Microsoft is bezig met het verbeteren van Microsoft Defender voor Office 365. Een van de updates is het uitbreiden van mobiele defensievermogens. Zo levert Microsoft endpoint protection op alle grote OS-platformen. Daarnaast heeft Microsoft de huidige macOS support uitgebreid door beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden toe te voegen. Tenslotte heeft Microsoft Priority Account Protection toegevoegd waarmee accounts van high-profile werknemers, zoals managers, extra beveiligd worden.

Message To The Moon heeft ook extra beveiliging aan haar Clouddienst, Cloud in Amsterdam, toegevoegd. Naast de oude inloggegevens, een gebruikersnaam en wachtwoord, is nu ook 2 Factor Authentication (2FA) mogelijk. Bij 2FA ontvangt de gebruiker na het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord een SMS bericht op het telefoonnummer dat gekoppeld is aan het account. In dit SMS bericht staat een tijdelijke en unieke code die de gebruiker moet invoeren om in te loggen op Cloud in Amsterdam. Op deze manier wordt er een extra beschermlaag toegevoegd aan de inlog poging.

Het gebruik van Clouddiensten komt tegenwoordig steeds vaker voor. Het is dan ook niet heel gek dat deze tools populair zijn onder cybercriminelen. Met de toename in cybercriminaliteit komen de beveiligingsupdates van Microsoft en Message To The Moon dan ook op een goed moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *