Messi tech-ambassadeur voor blinden en slechtzienden

Lionel Messi is de nieuwe ambassadeur van OrCam Technologies en gaat zich wereldwijd inzetten om de levens van blinden en slechtzienden toegankelijker te maken met behulp van technologie gebaseerd op Artificial Intelligence.

Rotterdam –11september 2020 – Vanaf heden is Lionel Messi, de wereldwijde voetballegende, ambassadeur van OrCam Technologies, de leider in Artificial Intelligence wearables voor blinden en slechtziendenVanuit die rol gaat Messi de komende tijd aandacht vragen voor de impact van technologie op de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van blinden en slechtzienden.

De komende tijd zal Messi de OrCam MyEye schenken aan blinde en slechtziende mensen over de gehele wereld: de OrCam MyEye is de tech-wearable voor blinden en slechtzienden die met behulp van Artificial Intelligence technologie realtime gedrukte en digitale tekst voorleest en gezichten, consumentenproducten, kleuren en bankbiljetten herkent. Een aantal mensen zal Messi zelfs persoonlijk in Barcelona ontmoeten en deze mensen worden lid van het “OrCam Dreamteam”, geleid door Messi. In Nederland is de slechtziende Maaike Bennink, skislalomster met paralympische ambitie, lid van het OrCam Dreamteam van Messi. De komende tijd zal zij dan ook uit naam van Messi diverse OrCams’ aan blinde en slechtziende mensen in Nederland uitdelen.

De eerste ontmoetingen met Messi vonden plaats vlak voordat de coronapandemie de wereld op zijn kop zette. Messi: “Het was echt inspirerend om de leden van het wereldwijde OrCam Dreamteam te ontmoeten. Met behulp van de OrCam MyEye herkenden de blinden en slechtzienden mij als Messi. Echt heel bijzonder om mee te maken! Het is duidelijk dat de OrCam MyEye een apparaatje is dat in staat is om de levens van blinden en slechtzienden te veranderen en ervoor te zorgen dat zij weer meer zelfstandig en onafhankelijk kunnen zijn. Ik ben er dan ook trots op om OrCam ambassadeur te zijn en de komende tijd aandacht te vragen voor de impact van technologie op de zelfstandigheid van blinden en slechtzienden.”

Professor Amnon Shashua, medeoprichter en co-CEO van OrCam, vertelt: “Tijdens de dagelijkse activiteiten zorgt de OrCam MyEye ervoor dat blinden en slechtzienden beter kunnen integreren in de samenleving en onder andere weer kunnen lezen – waar en wanneer zij dat zelf willen. De technologie ondersteunt gebruikers dan ook bij het maximaliseren van hun potentie. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Messi – die de belichaming is van het maximaliseren van je eigen potentieel – ons zal helpen om heel veel blinde en slechtziende mensen over de gehele wereld weer zelfstandig en onafhankelijk te kunnen laten leven.”

Wereldwijd zijn er ongeveer 300 miljoen mensen blind of slechtziend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *