Komende jaren grotere rol voor it-recycling en datavernietiging

Ruim 42% van de bedrijven gaat de komende jaren meer inzetten op it-recycling en datavernietiging. Computers en laptops zijn het populairste om te recyclen, gevolgd door harde schijven en netwerkapparatuur. Dit blijkt uit onderzoek van recyclingbedrijf IT-recycling, onder haar klanten.

Meeste bedrijven kiezen 1-2 keer per jaar voor it-recycling

Veruit de grootste groep bedrijven (61%) kiest er 1 tot 2 keer per jaar voor om afgeschreven hardware en elektronica te laten recyclen. Hierop volgt bedrijven die dit 3 tot 4 keer per jaar doen (18%).

 

“77% van de bedrijven heeft op dit moment nog afgeschreven hardware of elektronica liggen”.

 

Recyclen van computers en laptops het populairste

Het recyclen van computers en laptops staat bij bedrijven duidelijk op nummer 1, ruim 84% van de bedrijven kiest hiervoor. Harde schijven nemen een tweede plaats in (71%) en netwerkapparatuur een derde plaats (67%). Ongeveer de helft van de ondervraagde bedrijven kiest er voor om telefoons te recyclen. Tot slot bieden bedrijven in mindere mate ook printers, servers, barcodescanners en kabels voor recycling aan.

“Ruim 73% van de bedrijven maakt gebruik van datavernietiging”.

 

42% gaat meer gebruik maken van it-recycling en datavernietiging

De toekomst van recycling en datavernietiging ziet er goed uit. Ruim 42% van de bedrijven in het onderzoek gaven aan de komende jaren meer gebruik te gaan maken van it-recycling en datavernietiging. 44% gaf aan dit misschien te gaan doen.

Verantwoordelijkheid recycling

Tot slot, de verantwoordelijke afdelingen voor recycling en datavernietiging. Uit het onderzoek naar IT-Recycling kwamen grote verschillen naar voren: van facility management tot IT en van de receptie tot inkopers.

 

Contactpersoon: Steef Stadelmaier

E-mailadres: steef@it-recycling.nl

Telefoon: 0413-249756

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *