elec calc™ 2022 is een revolutie in elektrisch ontwerp voor de bouw

(Saint-Romain-de-Colbosc, 21.09.2022) Trace Software is trots om u de officiële release aan te kondigen van de elektrische ontwerpsoftware elec calc™ 2022. De software maakt de dimensionering en berekening van elk type elektrische montage mogelijk, inclusief EV-laadstations, of het nu voor industriële of tertiaire gebouwen is.

In deze nieuwe versie zijn de innovaties gericht op veiligheid en bedrijfscontinuïteit van elektrische installaties. Het wordt ook mogelijk om de uitdagingen van Smart Grids aan te gaan, omdat de elec calc™ GRID-versie, het mogelijk maakt om rekening te houden met de loadflow van een fotovoltaïsche bron.

 

“Vandaag is de bedrijfscontinuïteit in veel toepassingen een prioriteit, dus het is essentieel om alle instellingsparameters te kunnen invoeren, om snel analyses en zo ook de selectiviteit van de installatie te optimaliseren. In de 2022-versie hebben we een storing simulator ontwikkeld, waarmee de gebruiker in real-time en op alle punten van de installatie, de uitschakelvolgorde van de beveiliging kan waarnemen.”

Jérôme Mullie, technisch directeur bij Trace Software

 

Enkele nieuwigheden van elec calc™ 2022:

  • Coördinatiecontrole tussen vermogensschakelaars en schakelaars, op basis van tabellen van de fabrikant
  • Beheer van de lange tijdvertraging en de i²t-functie
  • Controle van differentiële selectiviteit
  • Simulatie van de verschillende kortsluitstoringen op alle punten van de installatie, om de uitschakelvolgorde van de beveiligingen stroomopwaarts te controleren.
  • Integratie van de PV-bron met elec calc™ GRID. Het wordt automatisch gedefinieerd als een gecontroleerde stroombron, met het opgelegde actieve en reactieve vermogen.
  • Rekening houden met de Euroclasses brandveiligheid’s classificatie voor leidingen
  • Connector naar het BIM&CO Onfly-platform om de EV-laadstations en omvormers op te halen.
  • Projectexport naar Hagercad, software voor kastenontwerp en calculatie

 

Over Trace Software International
Trace Software ontwikkelt al meer dan 30 jaar applicaties, voor het ontwerp en beheer van elektrische en solar installaties, voor de bouw- en industriesector. De oplossingen van Trace Software dekken de behoeften van projectmanagers van ontwerp tot aan exploitatie, inclusief dimensionering voor netbeheerders. Trace Software is ook aanwezig op de digitale modellen markt, met een uitgebreide platform voor het ontwerpen van elektrische installaties in Open BIM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *