Educatief spelsysteem Osmo lanceert met nieuwe kits in de Benelux

 
Het bekroonde Osmo spelsysteem – De perfecte mix van plezier, educatie, digitaal en fysiek spelen!

Amsterdam, 28 oktober 2020 – Osmo, het bekroonde spelsysteem voor iPad waar kinderen spelenderwijs mee leren, komt met vernieuwde kits naar de Benelux. De uitgebreide Genius Starter Kit is de eerste kit die beschikbaar is.

Osmo introduceert een nieuwe soort spelen, waarbij een digitale omgeving en fysiek spel naadloos in elkaar overgaan. De zelf ontwikkelde ‘Reflective AI’ technologie zorgt ervoor dat de iPad camera de fysieke objecten die voor het apparaat liggen kan ‘zien’. Deze techniek is de eerste in z’n soort en geeft kinderen een blanco doek om zichzelf te uiten en te leren door middel van fysiek spel.

Hoe Osmo werkt zie je in bovenstaande video

Spelplezier dat lichaam en geest aanmoedigt

Osmo combineert de liefde van kinderen voor schermen met de tactiele, hands-on interactie die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen. 

“Het is nooit eerder zo belangrijk geweest om onze kinderen nieuwe manieren van spelen en leren met hun handen te bieden. Als vader weet ik als geen ander hoe belangrijk dit is voor de ontwikkeling van een kind,” zegt Pramod Sharma, Osmo’s mede-oprichter en CEO. “We hebben dit bedrijf opgericht om een alternatief te bieden voor de tweedeling van techniek en traditioneel spel. We zijn er trots op dat we families en onderwijzers de middelen kunnen bieden die ze nodig hebben om spelplezier dat lichaam en geest van hun kinderen voedt aan te moedigen”


Introductie van de Genius Starter Kit

De eerste kit die beschikbaar komt is de vernieuwde Osmo Genius Starter Kit. Deze set is een geweldige introductie in de wereld van Osmo, en biedt alles wat kinderen van 6 tot 10 jaar nodig hebben om actief en fysiek leren en digitaal plezier te combineren met behulp van fysieke accessoires en vijf verschillende apps: Numbers (rekenen), Tangram (puzzelen), Words (spelling), Newton (natuurkunde) en Masterpiece (tekenen). Alle spellen zijn – naast andere talen – ook te spelen in het Nederlands en Frans.

De Genius Starter Kit was eerder al beschikbaar, maar de versie die nu in de Benelux op de markt komt is een vernieuwde uitvoering, met een nieuwe basis en verbeteringen aan de apps. 

Miljoenen mensen zijn al fan

De fysiek-naar-digitaal ervaringen hebben  – samen met het doordachte ontwerp en het elegante gebruik van techniek op een manier die is toegespitst op de leeftijd van de doelgroep –  Osmo naar een Apple-achtige status verheven. Het systeem heeft een trouwe aanhang onder onderwijzers en ouders; wereldwijd is Osmo al meer dan 2,5 miljoen keer geïnstalleerd op iPad en het systeem wordt in meer dan 30.000 scholen gebruikt.

Het systeem heeft sinds de oprichting in 2013 diverse onderscheidingen ontvangen. Zo kregen ze onder andere de Best AI-based Solution for Education Award voor de Reflective AI technology, en werd Osmo door Time Magazine uitgeroepen tot een van de “25 Best Inventions”.

** EINDE PERSBERICHT **

Beeldmateriaal
Download hier productfoto’s, sfeerbeelden en video.

Review kits
Heb je interesse in een Osmo Kit voor een review, stuur dan een email naar alessandra@buffpr.com.

Mediacontact:
alessandra@buffpr.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *