De organisatie van vergaderingen is met COVID-19 fundamenteel gewijzigd. Voor eenzelfde aantal deelnemers moeten grotere zalen gebruikt worden. In veel gevallen is deze infrastructuur, zeker in historische gebouwen, niet geschikt voor projectie op groot scherm of is de installatie ervan zeer duur.
Crowdbeamer biedt de oplossing waarbij iedere deelnemer op een eigen scherm de presentatie kan volgen. Een kostenbewuste, flexibele en direct implementeerbare oplossing van een Vlaamse KMO. Op 26 juni voor het eerst ingezet in de Koepelzaak van het Vlaams Parlement.
De COVID-19 crisis heeft het wereld van vergaderen en bijeenkomen fundamenteel gewijzigd. Er zijn niet alleen veel meer digitale bijeenkomsten, ook fysieke vergaderingen vragen een heel andere aanpak waarbij rekening moet gehouden worden met social distancing en hygiënische maatregelen.
Social distancing impliceert dat er ofwel minder personen dan voorheen in een ruimte bijeen kunnen komen of dat er voor die groep een grotere ruimte moet gezocht worden.
Het Vlaams Parlement koos voor zijn grotere commissievergaderingen om deze te laten plaatsvinden in de zaal waar de plenaire vergaderingen gehouden worden, zodat social distancing geen belemmering is. Gezien deze statige koepelzaal niet op grootscherm presentaties voorzien is, koos het Vlaams Parlement om crowdbeamer in te zetten voor de vergaderingen. Daardoor kan ieder parlementslid de presentaties volgen op een eigen scherm, waarbij ze ook zelf kunnen inzoomen op details van de presentatie.
Meteen een heel flexibele oplossing. Het Parlement beschikt nu over een nieuw presentatiesysteem dat niet alleen in de plenaire zaal kan gebruikt worden, maar ook in andere commissiezalen. Het crowdbeamer-toestel is mobiel en kan naar om het even welke zaal verplaatst worden, net zoals de tablets. Daarmee realiseert het Parlement niet alleen flexibiliteit en mobiliteit met de infrastructuur, tevens is het in vergelijking met vaste oplossingen een zeer kostenbewuste aanpak.
Crowdbeamer is een unieke oplossing om overal te kunnen presenteren. De spreker verbindt zijn PC via een HDMI-kabel met het crowdbeamer-toestel. Het unieke eraan is dat het publiek op hetzelfde moment als de spreker, hetzelfde beeld op zijn scherm heeft en daar meteen mee aan de slag kan. Bovendien kan iedereen in het publiek inzoomen zodat details beter zichtbaar worden. Crowdbeamer behoeft geen internetverbinding.
In het huidige post-coronatijdperk is crowdbeamer uiterst waardevol. Door de grotere afstand tussen deelnemers moet er geschakeld worden naar grotere ruimtes, waarbij deelnemers aan vergaderingen veel verder van een projectiescherm komen te zitten. Crowdbeamer lost dit op daar iedereen op zijn eigen scherm of op een scherm ter beschikking gesteld door de organisator de beelden van de spreker kan volgen. Meteen is het probleem van “social distancing” opgelost.
Meer nog, crowdbeamer heeft een batterij zodat 3 uur in open lucht vergaderen een opportuniteit wordt. Geen enkel ander presentatiesysteem laat deze flexibiliteit toe.