Arnhems IT-bedrijf zorgt voor een revolutie in het beheer van applicaties

ARNHEM – Development Operations (DevOps) zorgen voor snellere softwareontwikkeling, maar leveren ook een groot nieuw probleem. Het uitrollen en beheren van software kost veel tijd en geld. Als softwareontwikkelaar zocht Avisi lange tijd naar een goede oplossing voor dit probleem, maar het was er niet. Daarom bouwde Avisi het zelf en stelt ze het nu ter beschikking aan de markt per 1 oktober 2021 onder de naam Avisi Managed Environments. Avisi Managed Environments automatiseert het beheerproces van applicaties voor de volle 100%. Zo vermijdt Avisi zorgen over compliance en security én levert dit een tijdsbesparing van 90% op de uitrol van software updates.

Het ontstaan van Avisi Managed Environments
Als softwareontwikkelaar had Avisi last van de state-mindset van managed service providers. Zij willen zo min mogelijk verandering op een omgeving. Als software continu doorontwikkeld, zijn er continu updates nodig. De markt liep tegen hoge kosten aan, omdat het updaten van software veel tijd kostte en ze daardoor last hadden van risico’s op het gebied van Compliance en Security. Avisi ging opzoek naar een oplossing en kwam tot de conclusie dat de techniek er wel is, maar niemand een geïntegreerde stack levert. Daarom bouwden de Performance Engineers van Avisi het Avisi Managed Environments-platform.

In gesprek met bedrijven waar software de hoofdrol speelt, ontstond het idee om dit platform ook voor anderen beschikbaar te maken. Jeroen Veldhorst, CTO van Avisi Cloud zegt hierover: ”We merken dat bedrijven het lastig vinden om software gecontroleerd snel uit te rollen. De techniek is er wel, maar ze komen kennis tekort óf willen er simpelweg geen tijd aan besteden. Vandaar dat we Avisi Managed Environments hebben ontwikkeld. Hiermee wordt het beheerproces 100% geautomatiseerd.”  Bij het ontwikkelen van Avisi Managed Environments is rekening gehouden met het toenemende aantal klanteisen en de wet- en regelgeving, zoals op het gebied van Compliance. Avisi Managed Environments voldoet aantoonbaar aan Compliance-voorwaarden.

Opbouw van het AME-platform 
Het Avisi Managed Environment-platform bestaat uit een volledig geïntegreerde stack. Hiermee houdt je controle over het gehele applicatielandschap. Het platform is ontwikkeld met best of breed-tooling, waaronder Kubernetes. Dit maakt het mogelijk om applicaties gecontroleerd en sneller dan ooit uit te rollen. Kubernetes is software waarmee omgevingen op geautomatiseerde wijze beheerd kunnen worden. Hierdoor blijven omgevingen te alle tijden beschikbaar. Klanten kunnen zich volledig richten op de core-business én kennis over beheer is hierdoor geen vereiste meer.

Eerste op de Nederlandse markt
Er zijn meerdere Kubernetes-platforms op de markt, maar Avisi is de eerste applicatiebeheerder in Nederland die de volledige controle bij de klant houdt en het proces 100% heeft geautomatiseerd. De locatie van de data kiest de klant zelf.  Het product is vooral geschikt voor bedrijven waar software continu in ontwikkeling is. Wil jij ook het gemak van 100% geautomatiseerde beheerprocessen ervaren? Neem contact op met Jeroen Veldhorst via Avisi.nlcloud@avisi.nl óf bel ons via 088 284 74 00. Meer lezen over Avisi Managed Environments? Klik hier.

Over Avisi
Avisi brengt al sinds 2000 de beste digitale vakmensen bij elkaar om software te maken die het onmogelijke mogelijk maakt. Klanten als PWN, KNB, Essent en Robeco vertrouwen op de kwaliteit van Avisi. Avisi is gespecialiseerd in complexe digitalisatieprojecten en ondersteunt bedrijven met tools en consultancy om het software ontwikkelproces te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *