Zomaar het leukste sportboek van het jaar

39 gebundelde verhalen over Pinoké in een mythische kampioensrace

Zomaar het leukste sportboek van het jaar

Amstelveen, 9 september 2022 – Het unieke seizoen 2021/2022 van de mannen hockeyploeg van Pinoké is vereeuwigd in een verhalenboek. Niet toevallig het jaar dat  de club voor het eerst landskampioen in de zaal werd. In de play-off finale op het veld werd Pinoké nipt  verslagen door Bloemendaal. Seizoen 2021/2022 was een mythisch jaar voor het team.

Het eerste exemplaar van deze bundel is woensdag 7 september 2022 door de schrijver Bonno Mijnlieff aangeboden aan het team tijdens de jaarlijkse teampresentatie in het clubhuis van Pinoké. Mijnlieff heeft gedurende het vorige seizoen elke week een verslag geschreven van de wedstrijden. Actueel, kritisch, erudiet en soms humoristisch. Daarbij was hij ook aanwezig bij alle indoor wedstrijden. Deze wedstrijden zijn voor het publiek verborgen gebleven vanwege de Corona maatregelen. Door het boek krijgt het grote publiek tenslotte toch de unieke sportprestatie van de ploeg beschreven.

“Ik ben gevraagd elke week een wedstrijdverslag te maken”, aldus de schrijver Mijnlieff. “Met het vorderen van het seizoen -zaal en veld- werd ik gegrepen door de spanning van het competitieverloop en de beleving door het team.  Ik ben de ogen en oren van het publiek geworden in het tweede Corona seizoen. Ik voelde mij in een bevoorrechte positie om de mystiek van succes mee te mogen maken en te kunnen verwoorden in bijna 40 verhalen.”

Ondanks dat Mijnlieff duidelijk een fan is, zijn de verslagen nooit oubollig, eenzijdig of kritiekloos. Je kan ze zelfs ondeugend en in ieder geval uit het hart gegrepen noemen. Daarom is dit relaas van de mythische Odyssee van Pinoké zomaar het leukste en meest geslaagde sportboek van dit jaar. De sfeervolle foto’s van Bieb Tuyp dragen zeker bij aan dit predicaat.

 

____________________________________________________________________

 

Noot voor redactie:

Voor meer informatie, contact Bonno Mijnlieff 06-20608935 of b.mijnlieff@ziggo.nl. Hier kan u ook een gratis presentie-exemplaar aanvragen.

 

Over Bonno Mijnlieff (1957)

Bonno Mijnlieff is een veelzijdig levens-artiest. Nooit te beroerd de mouwen op te stropen of een mening ergens over te hebben, is Bonno vooral een hockey, auto, vrouwen en levensliefhebber. Zijn ondernemerschap bewijst hij met de recente oprichting van de Cabrioloog, een uniek autoconcept voor de Volkswagen Golf Cabrio. Zijn ervaring als hockeyspeler en -trainer zijn zichtbaar van waarde in de analyses van de wedstrijden van Pinoké Heren 1. Een mooi sportliteratuur debuut op 65jarige leeftijd.

 

Over Bieb Tuyt (1983)

Bieb Tuyt is afgestudeerd Psycholoog en in 2018 ronde ze de Fotofactory in Amsterdam af. Haar kenmerkende zwart wit foto’s en portretten van tieners in de stedelijke omgeving, geven Bieb een eigen signatuur. Die is onderkent door vakjury’s wereld wijd. Zo is Bieb in 2019 genomineerd voor nieuw Nederlands Fotografie Talent. En in Fresh Eyes 2019, een collage van het werk van de opkomende Europese fotografen, schittert Bieb met haar werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *