Tips voor het kopen van een tafeltennisbatje

Het startpunt voor een tafeltennisbatje

Een tafeltennisbatje kopen begint hier! Wij informeren je over de verschillen bij een tafeltennisbatje en waar je op moet letten bij een tafeltennisbatje kopen.

Wat is een goed tafeltennisbatje? Waar koop ik een tafeltennisbatje? Zelf een tafeltennisbatje samenstellen? Dit zijn slechts enkele vragen die wij veelal krijgen bij de aanschaf van een batje. Samengevat: kies een tafeltennisbatjedat past bij je speelstijl, budget en natuurlijk je persoonlijke smaak.

Beste tafeltennisbatje?

Wat het beste tafeltennisbatje is, hangt af van verschillende componenten. De beste tafeltennisbatje componenten zijn onder andere:

  • Ben je een aanvallende of verdedigende tafeltennisser?
    • Bij de topaanbieders Bol.com en Decathlon kun je hierin een selectie maken, zodat je batjes te zien krijgt op basis van snelheid (aanvallend) of stabiliteit (verdedigend). 
  • Wat is je budget?
    • Tafeltennisbatjes van 10 tot 25 euro zijn enkel te gebruiken voor recreatief gebruik. Deze batjes zullen snel slijten en bieden weinig grip. Kies je voor een ‘sterren’ tafeltennisbatje dan krijg je uiteraard meer waarde voor je geld. Deze batjes beginnen bij €30 en lopen op tot over de €100, afhankelijk van je wensen. 
  • Uiterlijk tafeltennisbatje
    • Bij het kopen van een tafeltennisbatje spelen natuurlijk de looks ook een rol bij de aanschaf. Veelal zitten de verschillen aan de zijkant van het tafeltennisbatje en het handvat. Je kunt kiezen uit een kort handvat of normaal handvat van het tafeltennisbatje.

Professioneel tafeltennisbatje kopen

Zoals hierboven al aangeven zijn er veel verschillen in tafeltennisbatjes en het budget. Kies je een professioneel tafeltennisbatje, dan kies je vanzelfsprekend voor kwaliteit en succes. Tafeltennisbatjes worden veelal ingedeeld in sterren van 0 tot 7, waarin een 7-sterren batje de absolute top is. De meest bekende aanbieders van tafeltennisbatjes, Bol.com en Decathlon, geven per tafeltennisbatje aan hoeveel sterren het batje heeft, en wat de componenten zijn. 

Je koopt een tafeltennisbatje los, of bijvoorbeeld samen met een setje pingpongballen en/of een hele tafeltennisset. Met een tafeltennisset krijg je vaak twee tafeltennisbatjes, enkele tafeltennisballen en soms een tafeltennishoes. Je hebt dan alleen nog maar een tafeltennistafel nodig om te beginnen! Let bij het kopen van een tafeltennisset echter wel op de kwaliteit van de batjes, veelal zijn dit recreatieve hoesjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *