13-jarige schoonspringsters laten 115-jarige Zwemvereniging De Dolfijn niet kopje onder gaan

 

De Amsterdamse Zwemvereniging De Dolfijn bestaat al sinds 1906. Veel generaties hebben er hun zwemdiploma’s gehaald. Wie de smaak van het water te pakken heeft, kan doorstromen naar één van de watersporten. In het Sloterparkbad, de thuishaven van De Dolfijn, kun je terecht voor Waterpolo, Synchroonzwemmen, Schoonspringen, Wedstrijdzwemmen en Triathlon. Al deze sporten zijn vertegenwoordigd op de Olympische Spelen en geliefd bij een miljoenenpubliek.   

De Dolfijn is hard getroffen door Covid 19. Geen wedstrijden, geen inkomsten uit het clubhuis en geen aanwas van nieuwe leden. Veel leden zijn de vereniging blijven steunen door de contributie te blijven betalen. Want ook al was het Sloterparkbad dicht, het badwater moest worden doorbetaald. Ook de trainers stelden zich flexibel op en gaven zowel buiten als online trainingen.

Twee dertienjarige schoonspringsters, Chloe en Imara, zijn trots dat de leden, trainers en vrijwilligers van De Dolfijn veerkracht hebben getoond. Vanuit de Olympische gedachte van Pierre de Coubertin schreven zij een motivatie voor de titel Club van het Jaar 2021: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, maar natuurlijk willen zij niet dat De Dolfijn kopje onder gaat. Zij roepen iedereen op om te stemmen: https://www.clubvanhetjaar.nl/de-dolfijn-sportclub-amsterdam Dat kan nog tot 24 mei. Als ze Provinciewinnaar worden, dan mogen Chloe en Imara door naar een spannende pitchronde om te vertellen waarom hun sportclub de felbegeerde titel verdient.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *