Profloating kondigt uitbreiding naar Amerika aan.

Profloating kondigt uitbreiding naar Amerika aan.

Maasdijk, 25 augustus 2023 – Profloating, een toonaangevende leverancier van innovatieve drijvende zonne-energieoplossingen, is verheugd om haar uitbreiding naar de Amerikaanse markt aan te kondigen via een strategisch partnerschap met US Floating Solar. Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor Profloating, omdat het haar aanwezigheid op wereldwijde schaal blijft vestigen.

De samenwerking van Profloating met US Floating Solar, een gerenommeerde speler in de Amerikaanse zonne-industrie, zet de toon voor versnelde groei en adoptie van drijvende zonne-energietechnologie in de Verenigde Staten. De samenwerking heeft tot doel de expertise van Profloating in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige drijvende zonneparken te combineren met de uitgebreide marktkennis en het distributienetwerk van US Floating Solar.

In het kader van deze samenwerking zal Profloating gebruik maken van de bestaande infrastructuur en relaties van US Floating Solar om een sterke positie op de Amerikaanse markt te vestigen. De samenwerking stelt beide bedrijven in staat om klanten een uitgebreid scala aan drijvende zonne-energieoplossingen aan te bieden, waaronder projectontwerp, engineering, productie, installatie en onderhoudsdiensten.

Drijvende zonne-energie, ook bekend als floating PV (PhotoVoltaics), biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele zonne-installaties op het land. Door zonnepanelen in te zetten op waterlichamen zoals reservoirs, meren en vijvers, maximaliseert drijvende zonne-energie de efficiëntie van het landgebruik, vermindert de verdamping van kostbare waterbronnen en verbetert de prestaties van zonnepanelen vanwege het koelende effect van water. Drijvende zonne-energie biedt ook kansen voor het gebruik van onderbenutte wateroppervlakken, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verschillende sectoren, waaronder landbouw, nutsbedrijven en gemeenten.

De uitbreiding van Profloating naar de Verenigde Staten is een belangrijke stap in de richting van het bereiken van haar visie op een duurzame en koolstofneutrale toekomst. Door samen te werken met US Floating Solar wil Profloating bijdragen aan de groei van de Amerikaanse hernieuwbare energiesector en tegelijkertijd innovatieve oplossingen bieden voor de opwekking van schone energie.

Email: info@profloating.nl

Website: www.profloating.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *