PERSBERICHT Kunsthandel Art Dumay neemt Collectioneurs.nl over

Nuenen, 12 december 2022  – Kunsthandel Art Dumay is de nieuwe eigenaar van  Collectioneurs.nl. Door de overname van het failliete online kunstplatform kunnen verzamelaars van kunst hun verzamelingen online blijven kopen en verkopen.

 

Enkele weken na de faillietverklaring van Collectioneurs.nl heeft de curator overeenstemming bereikt met kunsthandel Art Dumay. Voor de Nuenense kunsthandelaren Paul en Melanie Dumay is dit een mooie uitbreiding van hun bedrijf.

 

Collectioneurs.nl, hét platform voor en door verzamelaars

Collectioneurs.nl is een website waar verzamelaars hun objecten kunnen verkopen en nieuwe werken kunnen aankopen. Het is niet bieden, maar kijken en kopen. De webshop ontstond na het succes van MuseumDepotShop.nl waar musea hun ontzamelde objecten konden herbestemmen. Collectioneurs.nl richtte zich juist op die particuliere verzamelaar die zijn collectie wilde uitbreiden of ontzamelen.

 

Eigenaresse Melanie Dumay is blij met de kans om Collectioneurs.nl nieuw leven in te blazen. “Wij verkopen onze kunst al ruim 25 jaar via onze showroom, onze eigen webshop en diverse online veilingsites over de hele wereld. We zien dat mensen tegenwoordig graag online zoeken naar kunstwerken die hen inspireren. En ze willen ook graag dat de verzamelingen die ze willen verkopen, via een betrouwbare partij bemiddeld kunnen worden. Die kennis en ervaring hebben wij al in huis, en door Collectioneurs.nl kunnen we in Nederland nog meer verzamelaars de mogelijkheid bieden om kunst te kopen of te verkopen”.

 

Toekomstplannen

Art Dumay heeft al ruim 25 jaar een kunsthandel in het Brabantse Nuenen. Hier bevindt zich naast een eigen showroom ook een lijstenmakerij, taxatieservice en restauratie atelier. Via diverse online platforms, zoals exclusieve veilingen op Catawiki en de internationale sites Artsy en 1StDibs bemiddelen zij onafhankelijk tussen kopers en verkopers van kunst. Daarmee bereikt Kunsthandel Art Dumay de hele markt, van Europa tot de Verenigde Staten en Azië.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *