Oprichters Frootie op zoek naar investeerders

Eerste 100% vegetarische aanbieder van vriesverse kindervoeding

Woerden,  5 juli 2021 – De ondernemers Wania Pires (30) en Elvia Gonçalves (31) starten met een compleet nieuw bedrijf in 100% vegetarische vriesverse kindervoeding: Frootie. Frootie is de eerste aanbieder van Nederland die zich volledig focust op vegetarische kindervoeding, behoud van voedingswaarde en bestel- en gebruiksgemak. Het klantenbestand bestaat naast consumenten inmiddels ook al uit diverse kinderdagverblijven en horecagelegenheden. Het ondernemers duo is klaar om de markt van vriesverse kindervoeding wakker te schudden en is daarvoor via een crowdfundingsactie op zoek naar investeerders. 

Veel ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen opgroeien met een gezonde levensstijl. Maar door de hectiek van de dag schieten verantwoorde keuzes er soms bij in. Er wordt dan steeds vaker gekozen voor gemak in plaats van gezonde voeding. Pires licht toe: “Met Frootie bieden we gemak en gezonde gerechten: je ontvangt gewoon bij je aan de deur, wekelijks of maandelijks een maaltijdbox met vegetarische maaltijden waar je als ouder achter kunt staan. Dat vegetarisch eten beter is voor het milieu hoeven we niet meer te vertellen, dat iedereen het beste voor zijn kind wil natuurlijk ook niet”.  

Natuurlijk conserveren

Alle maaltijden worden in stoom bereid, dit zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Na bereiding worden de maaltijden terug gekoeld en direct ingevroren. Dat is een natuurlijke manier van conserveren. “We halen het beste uit de natuur door te werken met plantaardige ingrediënten, peulvruchten, noten, oliën en specerijen,” aldus Goncalves. De maaltijden hebben een tropische touch doordat er natuurlijke ingrediënten worden gebruikt uit diverse werelddelen. Consalves vertelt: “We zijn een 5 sterren keuken voor de allerkleinsten. Frootie richt zich op kinderen vanaf 4 maanden tot 3 jaar, wat betekent dat wij vanaf de eerste hapjes bijdragen aan de juiste voedingsstoffen en mineralen die jouw kindje nodig heeft.”

Markt wakker schudden

Na lang onderzoek kwamen Pires en Goncalves tot de conclusie dat verse vegetarische kindervoeding niet verkrijgbaar is. Het ondernemers duo legde zich hier niet bij neer en ontwikkelde tijdens de pandemie het Frootie concept. Het bedrijf is groeiende en met de hulp van investeerders willen Pires en Goncalves veel meer kindermonden vullen. “We zijn een crowdfundingsactie gestart omdat we investeerders willen aan trekken die ook geloven dat elke maaltijd een feestje kan zijn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *