Onboarding-platform biedt oplossing tegen stijgend personeelsverloop

Leiden, 31 mei 2022 | Het oplopende aantal baanwisselaars kan nu worden beperkt met behulp van het eigen online-onboarding platform van het innovatieve bedrijf Headstart. Geen overbodige luxe, aangezien het door de krappe arbeidsmarkt vandaag de dag moeilijk is om medewerkers te vervangen. De start-up vervulde al succesvol opdrachten voor o.a. Transavia, Universiteit Leiden, Korian Groep en Jeij, onderdeel van Driessen Groep.

Uit recent onderzoek van Randstad Monitor blijkt dat het aantal baanwisselaars landelijk toeneemt. De verwachting is dat het niveau van voor de coronacrisis weer wordt bereikt: een totaal van 220.000 baanwisselaars t.o.v. 170.000 twee jaar geleden. Een ongewenste ontwikkeling gezien de huidige krappe arbeidsmarkt en het stijgende personeelsverloop.

Het platform
Via een laagdrempelige webapplicatie wordt nieuw personeel door de structurele en culturele aspecten van de organisatie geleid. Nieuw personeel maakt zo kennis met o.a. de organisatiedoelstellingen, bedrijfscultuur en de praktische werkafspraken. Door een volledig en uniform inwerktraject wordt productiviteit en betrokkenheid verhoogd. Zo houden organisaties talent langer aan boord en verlaagt het personeelsverloop.

Focus op kleine en middelgrote organisaties
In de markt worden onboardingplatforms vaak aangeboden voor organisaties met een breed budget. Voor kleine en middelgrote organisaties is dat vaak niet haalbaar. Headstart speelt hierop in door het product scherp in de markt te zetten, zodat deze groep ook de kans heeft om het personeelsverloop te verlagen. Uit onderzoek blijkt dat deze organisaties het zwaarst zijn getroffen. Concrete Nederlandse cijfers zijn er niet, maar uit Belgisch onderzoek blijkt dat in bedrijven met minder dan tien werknemers meer dan 30% van de stopgezette contracten al binnen het jaar is afgebroken, vaak op eigen initiatief. In grote bedrijven ligt dat percentage rond de 15%. Headstart verwacht voor de Nederlandse markt vergelijkbare cijfers.

Recht op onboarding
Headstart wenst iedere medewerker een zorgvuldig onboardingstraject toe. Het bedrijf wil in de toekomst nog meer oplossingen bieden om deze wens te verwezenlijken. Hiervoor zoekt Headstart investeerders. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Ramon Weijers, via ramon@headstart.work.

—einde persbericht—

Over Headstart
Headstart is een jonge dynamische start-up, opgericht in 2021. Het bedrijf biedt online onboarding software aan waarmee in te werken personeel over alle nodige informatie beschikken om met een gerust en prettig gevoel op de eerste werkdag te verschijnen. Making First Days, Great Days.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u ten behoeve van Headstart contact opnemen met Jeroen van Beek, via  prmeesters@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *