Net afgestudeerde opent unieke webshop

Ilse Bouwens, deze zomer afgestudeerd van Willem de Kooning Academy in Rotterdam, deed onderzoek hoe ze haar ontwerpen zou kunnen verkopen. Daarbij stuitte ze op iets bijzonders: ze kwam namelijk tot de conclusie dat er nog geen webshops zijn die uitsluitend DESIGN met CRAFT combineren. Daarom maakte ze een uitgebreid plan, ging ze op zoek naar producten die binnen dat concept pasten, werd de webshop zelf gebouwd en was Heeej.nl begin november 2020 een feit.

Craft &Design
Bij craft (ambachtelijk gemaakt) denk je al gauw aan ouderwets houtsnijwerk, of traditionele pottenbakkers. Maar er zijn ook zoveel módern vormgegeven items die ambachtelijk gemaakt zijn. Ilse vond dat daar meer aandacht voor moest komen. Originele eigentijdse designs die kleinschalig geproduceerd worden. Ilse: “natuurlijk zijn er webshops waar je al wel iets vindt maar daar wordt weinig of geen aandacht aan het maakproces besteed. Het is een van de vele producten die er verkocht worden. Soms hebben de makers zelf een kleine webshop maar dat is niet waar al hun aandacht naar toe gaat. Daarom wordt het tijd voor een webshop die hierin gespecialiseerd is. Daarom dus tijd voor Heeej.nl.”

Ambachtelijk gemaakt = uniek
Bij Heeej dus alleen producten die geheel of gedeeltelijk met de hand zijn gemaakt. Denk aan gieten van keramiek of porselein, hout- en metaal bewerken, glasblazen etc. Het maakproces is altijd een intensief traject. Vaak werkt de ontwerper helemaal alleen. Logisch gevolg hiervan zijn kleine oplages en een uniek object. Je komt ze zeker niet elke dag tegen. Sommige producten vind je zelfs nog niet ergens anders in Nederland en België! Voorbeeld hiervan is het bijzondere assortiment van Hao Shi. De producten zijn eerst gegoten uit kunsthars en daarna alle details met de hand uitgesneden (https://heeej.nl/collections/hao-shi). Ilse: “99% van wat Heeej.nl aanbiedt is op voorraad. Dat is ook nodig gezien de meestal lange levertijden van de makers”.

Duurzaam handgemaakt
Er is een enorme overproductie en we kunnen het ons niet meer kunnen veroorloven verspillend bezig te zijn. De producten in de collectie van Heeej.nl zijn niet met duizenden tegelijk een uit een machine gerold. Vaak werkt de ontwerper zelf mee in het maakproces of doet het zelfs helemaal alleen. Ilse: “Je voelt vaak de passie die de hij/zij in het product heeft gelegd. Bij Heeej proberen we die passie over te brengen naar de consument.” Door het handwerk zijn de producten oorspronkelijk. Het zijn pareltjes die je niet vaak tegenkomt. Ook dat maakt ze duurzaam: ze doorstaan trends, zijn tijdloos en kun je er een leven lang plezier van hebben.

Eigen ontwerpen
Terug naar waar het allemaal mee begon: haar eigen ontwerpen, een serie lampen waarvan ze hoopt dat ook anderen daarvan in de toekomst kunnen genieten. Inmiddels zijn de eerste samples samengesteld en worden details verder uitgewerkt. Ze hoopt ergens in de eerste helft van 2021 de verkoop te kunnen starten. Uiteraard via haar eigen site, maar als andere winkeliers of webshops geïnteresseerd zijn dan kan dat natuurlijk ook. Nu heeft ze haar handen nog vol aan de webshop. “Wie denkt dat je klaar bent als de webshop open is heeft het mis want dan begint het echte werk pas. Leun je achterover dan gaan er echt geen orders binnen komen. Ik heb de afgelopen tijd ontzettend veel geleerd over Social Media, E-mailings, Google en ga zo maar door. Geloof me, je moet erg hard werken om vindbaar te worden op het internet én bovendien moet je geduld hebben. Het is echt een uitdaging, maar die ga ik graag aan.”

Einde persbericht

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact met mij opnemen via:
info@heeej.nl of 06-2190 5997
Heeej.nl – Ilse Bouwens
Middelste Groes 29d
5384 VV Heesch
www.heeej.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *