Groene revolutie wordt ingezet met kant-en-klare balkonbakken per post 

Rotterdam,13 september 2021

In de ideale wereld van Marvy Green zijn de stedelijke omgeving en natuur perfect in balans. Om dat voor elkaar te krijgen moet het groener maken van de stad worden vergemakkelijkt, zodat je als individu ook het verschil kunt maken. Om mensen met een groen hart, maar grijze vingers, vooruit te helpen ontwikkelde het Rotterdamse bedrijf een verzenddoos dat het mogelijk maakt om gevulde balkonbakken kant-en-klaar aan huis geleverd te krijgen.

Sinds hun start vorig jaar werken Winfried de Coo en Lieke van Wilpen samen aan het meer laagdrempelig maken van stedelijke vergroening en het stimuleren van biodiversiteit. Het belangrijkste gereedschap dat zij hiervoor inzetten is de kant-en-klare balkonbak, voorzien van een waterreservoir en gevuld met groenblijvende en winterharde planten. “Door ons niet op seizoensplanten te richten, maar op meerjarigen, wordt niet het steeds weer verversen van planten, maar het uitbreiden van een groene omgeving gestimuleerd.” 

Speciale verzenddoos

Waar je voorheen de kant-en-klare balkonbakken alleen kon ophalen in de winkel in Rotterdam is het na een jaar ontwikkelen nu ook mogelijk om de balkonbakken te ontvangen via de post. Om de verzending hufterproof te laten verlopen is een speciale verzenddoos, met uniek design, ontwikkeld waarin de balkonbak en de planten gefixeerd worden. Nadat planten ontvangen via de post haar intrede heeft gemaakt, is het nu ook mogelijk om gevulde balkonbakken via de post te ontvangen. Zo komt het tuincentrum dichterbij, juist ook voor mensen zonder auto.

Het proces is simpel. In de online “balkonbak shop” kies je als klant de maat en kleur balkonbak en selecteer je daarna de planten die je hierin zou willen hebben. De balkonbak wordt “vers” samengesteld en vervolgens in de speciale verzenddoos geschoven. Binnen drie werkdagen is de gevulde balkonbak gearriveerd en hoeft deze alleen nog maar aan de reling gehangen te worden. 

Voor korte afstanden is Marvy Green in zee gegaan met PIKE. Een start-up in pakketleveringen die met elektrische (bak)fiets pakketten aan huis bezorgd. 

Groen imperium

Op dit moment opereert Marvy Green vanuit haar ‘experience store’ in het Zwaanshalskwartier in Rotterdam, maar de ambitie van de ondernemers is om op lange termijn in de grote steden van Nederland – en daarna wereldwijd – winkels te openen om op lokaal niveau groene ontwikkelingen te stimuleren. 

///

Noot voor de redactie: meer informatie over bovenstaand persbericht via Lieke van Wilpen (0618657294) of lieke@marvygreen.com – Beeldmateriaal is beschikbaar via deze link: https://drive.google.com/drive/folders/1kMGG-KBNKs1mwujy4vg-8y6CHcYCO5yA?usp=sharing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *