Explosieve groei van ICT startup

Startup ICT-business partner Hello Professionals, gespecialiseerd in detacheren van IT-professionals viert deze maand haar 150e plaatsing/match. Het nog jonge bedrijf uit Naarden opende haar deuren aan het einde van de laatste lockdown op 1 januari 2021. Het aantal actief zoekende ict’ers zat in deze periode al op een historisch dieptepunt van 4%. Desondanks wist Hello Professionals dat jaar ruim 60 IT’ers te bewegen voor een nieuwe carrière bij één van haar opdrachtgevers.  In 2022 weet de startup een grote versnelling aan te brengen in haar groei door het net even anders te doen.  Dit heeft op 1 september 2022 geresulteerd in 150 succesvolle plaatsingen bij haar opdrachtgevers.

Net even anders

Een match op basis van werkcultuur & kernwaarden tussen de opdrachtgever en IT-professional zorgt voor duurzamere matches en relaties. Het resultaat is dat de meeste IT-professionals, na 6-12 maanden gedetacheerd te zijn geweest in dienst zijn getreden bij de opdrachtgever.

We hebben voor zowel onze opdrachtgevers als de IT-professional een eigen werkcultuur & kernwaarden assessment ontwikkeld. Voor ons zijn de inzichten die we daarmee verkrijgen echt een voorwaarde om met elkaar de samenwerking aan te gaan”, aldus Marleen Rengelink, Sales Director.

Het geheim

Waar andere bedrijven de ICT-professionals niet weten te vinden lukt het Hello Professionals wel. Wat is het geheim? Het klinkt als een opendeur, maar los van de match op cultuur krijg je alleen een kwalitatieve match wanneer je echt luistert naar de professional. In gesprek met de IT-professionals vinden we het allerbelangrijkst om te onderzoeken wat de ideale en realistische vervolgstap kan zijn. Vanuit deze basis gaan we pas kijken naar welke opdrachtgevers hierbij passen. Dit is echt een groot verschil met de traditionele detacheerders, die gewend zijn om te denken vanuit de combinatie openstaande opdrachten & bankzitters. Door deze aanpak weten we dus ook veel beter wat de IT-professional vandaag de dag doet bewegen en wat hij belangrijk vindt. Dit betekent logischerwijs ook dat we kritisch kijken naar potentiële nieuwe opdrachtgevers of zij passen bij onze IT-professionals. Zien wij geen match dan communiceren wij hierover transparant”, aldus Maarten Cobelens, CEO.

 Ambitie

Met ruim 90 interne & externe collega’s zet Hello Professionals dit jaar de stap naar een scale-up fase. Daar waar de omzet het 1e jaar in 2021 is afgesloten met ruim 2 miljoen euro is de verwachting dit jaar af te sluiten met een omzet van ruim 5 miljoen euro. Voor Hello Professionals is een snelle groei geen doel op zich. Ondanks dat en het feit dat de visie bepaalt dat groei een resultante moet zijn van geleverde kwaliteit, verwacht het bedrijf eind 2023 een omzet van 10 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *