Duurzame start-up in vervoersland opent deuren in midden van het land

Duurzame start-up in vervoersland opent deuren in midden van het land

Op maandag 8 november as start MOSS. ‘t Gooi. Dit is de eerste franchise vestiging van het duurzame fietskoeriers bedrijf die in het midden van het land (Hilversum) haar deuren opent. Moss. vervoert dagelijks op een duurzame wijze lokale post en pakketten op basis van Same Day Delivery. Voor lokale ondernemers en bedrijven is de snelle bezorging in deze roerige tijden een kans om hun lokale klanten vast te houden en om een (eerste) stap te zetten op het gebied van duurzaam ondernemen.

Lokaal voor Lokaal
MOSS. ‘t Gooi wordt ingezet door ondernemers die lokaal pakketten of poststukken van A naar B willen vervoeren. Denk aan een kledingwinkel of een boekhandel. Maar ook bedrijven die lokale post willen versturen hebben er baat bij als het snel, zorgvuldig en zonder omwegen bij de ontvanger aankomt.
Ook landelijke ketens maken gebruik van MOSS. Door de speciale software worden orders vanuit het hoofdkantoor doorgezet naar lokale winkels waarna het dezelfde dag nog kan worden uitgereden.

Roerige ondernemingstijden

“Juist in deze tijden waarin ondernemers steeds met maatregelen worden geconfronteerd is het fijn als er een oplossing is waarmee ze hun klanten toch op afstand en snel kunnen bedienen. Een order vandaag ingeschoten wordt dezelfde dag nog tegen voordelige tarieven bezorgd”, aldus Susan Weenink, Franchisenemer van ‘t Gooi en vestiging Almere.

Duurzaam & zero emmissie stadsbeleid

Susan Weenink vervolgt: “We merken dat het mensen tegen de borst stuit om hun post en pakketten via een enorme omweg te versturen naar hun klanten, vaak zien ze dat de post met vervuilende busjes naar een sorteercentrum in een deel van het land wordt gebracht om vervolgens 1 of twee dagen later, weer met dezelfde vervuilende busjes, terug te komen om het drie straten verder te bezorgen”.

Ondernemers zoeken naar oplossingen om een stap zetten naar verduurzaming. Met het inzetten van MOSS. voor de bezorging kunnen ze al heel snel een mooie stap zetten. MOSS. sorteert voor op het zero-emissie beleid, waar steeds meer steden zich bij aansluiten. Met de elektrische bakfietsen is MOSS. in staat om de bezorging en bevoorrading van ondernemers te garanderen.

Ambities
Moss. heeft grote ambities. Dit jaar gaan ze met 7 vestigingen het jaar uit, maar eind volgend jaar ziet het plaatje er hoogstwaarschijnlijk anders uit met een landelijke dekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *