Duurzame start up in vervoersland opent deuren in de duinstreek van het land.

Op maandag 1 november is MOSS. aan zee gestart. Dit is de eerste franchise vestiging van het duurzame fietskoeriers bedrijf die in Katwijk en Noordwijk haar deuren opent. Moss. vervoert dagelijks op een duurzame wijze lokale post en  pakketten op basis van Same Day Delivery. Voor lokale ondernemers en bedrijven is de snelle bezorging in deze roerige tijden een kans om hun lokale klanten vast te  houden en om een (eerste) stap te zetten op het gebied van duurzaam ondernemen. 

Lokaal voor Lokaal  

MOSS. aan zee wordt ingezet door ondernemers die lokaal pakketten of poststukken van A naar B willen vervoeren. Denk aan een kledingwinkel of een boekhandel. Maar ook  bedrijven die lokale post willen versturen hebben er baat bij als het snel, zorgvuldig en  zonder omwegen bij de ontvanger aankomt.  

Ook landelijke ketens maken gebruik van MOSS. Door de speciale software worden orders  vanuit het hoofdkantoor doorgezet naar lokale winkels waarna het dezelfde dag nog kan  worden uitgereden.  

Roerige ondernemingstijden 

“In de afgelopen periode zijn ondernemers geconfronteerd met diverse maatregelen, dan is het juist fijn als er een oplossing is waarmee ze hun klanten toch op afstand en snel kunnen  bedienen. Een webshop bestelling wordt dezelfde dag nog tegen voordelige tarieven bezorgd. Dit zorgt ook nog eens voor een boost van de lokale internetbestellingen”, aldus Zéno Brickmann, franchisenemer van MOSS. aan zee.  

Duurzaam & zero emmissie stadsbeleid 

Zéno Brickmann vervolgt: “Mensen reageren enthousiast als hun bestelling bezorgd wordt  met een elektrische bakfiets. Wat een mooi alternatief is voor die vervuilende busjes.

Het is natuurlijk erg onlogisch dat de pakketten via een enorme omweg verstuurd worden naar klanten. Vaak zie je dat het met vervuilende busjes naar een sorteercentrum in een deel van het land wordt gebracht om vervolgens 1 of twee dagen later, weer met dezelfde vervuilende busjes, terug te komen om het drie straten verder te bezorgen”.  

Ondernemers zoeken naar oplossingen om een stap te zetten naar verduurzaming. Met het  inzetten van MOSS. voor de bezorging kunnen ze al heel snel een mooie stap zetten.  MOSS. sorteert voor op het zero-emissie beleid, waar steeds meer gemeentes zich bij aansluiten. Met de elektrische bakfietsen is MOSS. in staat om de bezorging en  bevoorrading van ondernemers te garanderen.  

Ambities 

Moss. heeft grote ambities. Dit jaar gaan ze met 7 vestigingen het jaar uit, maar eind  volgend jaar ziet het plaatje er hoogstwaarschijnlijk anders uit met een landelijke dekking. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *