Dutch Sport Tech Fund investeert in Sports+Vitality om het sport- en vitaliteitsecosysteem inzichtelijk te makenh Sport Tech Fund investeert in Sports+Vitality om het sport- en vitaliteitsecosysteem inzichtelijk te maken

Dutch Sport Tech Fund maakt bekend te investeren in Sports+Vitality. Samen willen deze organisaties ervoor zorgen dat Nederlandse sport- en vitaliteit-startups en -scaleups toegang hebben tot kapitaal en internationaal succesvol worden. Sports+Vitality ontwikkelt daarbij een ‘LinkedIn voor sport en vitaliteit’, dat het hele ecosysteem van sport en vitaliteitsbedrijven inzichtelijk maakt.

Uitgebreid ecosysteem van sport en vitaliteit bedrijven
Het Dutch Sport Tech Fund is het eerste Nederlandse investeringsfonds dat zich exclusief toelegt op het investeren in sport-technologie en vitaliteit-bedrijven. CIO en medeoprichter Mark Snijders van Dutch Sport Tech Fund: “Sports+Vitality helpt ons om de meest veelbelovende sport- en vitaliteitbedrijven in een vroeg stadium te ontdekken. Dutch Sport Tech Fund is een logische aanvulling op het ecosysteem van Sports+Vitality en we kijken er naar uit om bedrijven in het netwerk van Sports+Vitality nog sneller te laten groeien.”

Volgens Snijders zet Sports+Vitality zich al jaren in voor de groei en bloei van bedrijven die zich richten op sport en vitaliteit. “Dat doet Sports+Vitality door bedrijven te begeleiden, met elkaar te verbinden en door technologiebedrijven te scouten. Onze organisaties willen allebei graag dat het ecosysteem van sport en vitaliteit-bedrijven inzichtelijk wordt via een slim platform. We investeren in Sports+Vitality om dat proces te helpen versnellen.”

‘LinkedIn voor sport en vitaliteit’
“Vanuit de eerste fysieke hub in Breda werkt Sports+Vitality aan een offline en online community van sport- en vitaliteit-bedrijven. Zo hebben we een internationale community rondom sport, vitaliteit, innovatie en ondernemerschap opgezet. Onze leden inspireren, verbinden en helpen elkaar om meer impact en groei te realiseren”, vertelt Aswin Steenhof van Sports+Vitality.

Sports+Vitality ontwikkelt daarnaast een ‘LinkedIn voor sport en vitaliteit’, een platform waarop het gehele ecosysteem in kaart wordt gebracht. “Op dit moment is het ecosysteem nog gefragmenteerd op diverse platforms, in diverse markten en landen. Verbindingen die er wel zijn, zijn nu vaak onzichtbaar, omdat men nog veel mailt, appt of belt. Dat probleem willen we oplossen met een digitale community, die voor meer transparantie, verbinding en dus meer groei moet zorgen. Dat doen we vanuit het uitgangspunt: in je eentje ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Over Dutch Sport Tech Fund
Het Dutch Sport Tech Fund wil van een positieve bijdrage leveren aan sport, door te investeren in de juiste sport, technologie – en databedrijven. De sporttechnologiemarkt vertegenwoordigt in 2030 een waarde van 50 miljard dollar. Het Dutch Tech Sport Fund is het eerste fonds dat zich exclusief op deze markt richt. Zie voor meer informatie: https://dutchsporttechfund.com

Over Sports+Vitality

De Sports+Vitality is er voor ambitieuze ondernemers, welke een bijdrage willen leveren aan het versterken van een gezonde en duurzame werk- leer- en leefomgeving. We brengen vragen vanuit de overheid en bedrijfsleven samen met oplossingen en diensten uit de segmenten sport en vitaliteit. We beantwoorden maatschappelijke uitdagingen en implementeren innovaties om werk- en leefomgevingen vitaler en gezonder te maken. Zie voor meer informatie: https://sportsvitalityhub.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *