De Auto Airco Specialist in Oldenzaal heeft een nieuwe eigenaar!

Per 1 juli heeft Willie Harberink zijn bedrijf “De Auto Airco Specialist” overgedragen.

Vanaf 1999 heeft Willie Harberink, naast destijds een autobedrijf met Suzuki als dealerschap, zijn aircospecialisatie naar buiten gebracht. In 2012 heeft hij zijn autobedrijf verkocht en is zich, samen met zijn vrouw Mieke en een drietal medewerkers, op een nieuwe locatie helemaal gaan specialiseren op alles wat maar met de auto-airco te maken heeft.

Het gaat daarbij niet alleen om deskundige reparaties in de werkplaats. Hierbij hoort ook een groothandel waarbij, naast een voorraad van 600 verschillende airco compressoren, vooral de aandacht ligt op reparatiedelen voor het aircosysteem. Denk hierbij aan poelie sets, magneetspoelen, elektronische vervangingsdelen etc.
Verkoop van, door Willie en zijn mensen doorontwikkelde, airco vulmachines en – spoelmachines en speciaal gereedschap voor de moderne aircotechniek hoort ook bij de groothandel. 
In de werkplaats is er een aparte revisieafdeling met een eigen ontworpen en geproduceerde compressor testbank.

Zeker 60% van het uitgevoerde werk in de werkplaats komt binnen van collega-autobedrijven. De particuliere aanloop is er vanuit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland.
Met regelmaat is er in de vakbladen een artikel te lezen over dit bedrijf en vooral over het aircospecialisme. Tevens worden cursusavonden gegeven, om monteurs meer inzicht te geven in de aircotechniek.

Nu, op een leeftijd van 69 jaar, wil Willie nog niet helemaal stoppen met zijn hobby, de aircotechniek, maar is hij wel blij iemand gevonden te hebben die met dezelfde inzet dit bedrijf wil uitbouwen. Dit is Roy Hampsink. Roy heeft meer dan 15 jaar ervaring als automonteur. De laatste jaren is hij medewerker in het groothandelsbedrijf van zijn vader, Hampsink Automaterialen in Oldenzaal. Eind 2017 heeft hij deze groothandel van zijn vader overgenomen. Meteen na de overname was er bij hem en zijn vrouw Loes al de gedachte om te zorgen voor een gezonde uitbreiding, waarbij ze ook profijt konden hebben van de kennis van Roy als automonteur.

Met de overname van De Auto Airco Specialist slaat Roy nu twee vliegen in een klap. Hij gebruikt zijn technische kennis bij De Auto Airco Specialist en mede door de aircogroothandel ontstaat er ook versterking bij zijn automaterialenzaak. Zijn broer Stefan (ook afkomstig uit de auto-onderdelenwereld) heeft hij hierbij als bedrijfsleider aangenomen voor de groothandel.

Naast Roy en Loes blijven de vertrouwde gezichten bij De Auto Airco Specialist, Eric, Leonie, Sander en Hans de zakelijke en particuliere klant nog graag van dienst.

Zoals eerder genoemd, wil Willie Harberink nog niet helemaal stoppen en gaat voorlopig verder als ZZP-er. Hij wil, desgevraagd, bedrijven adviseren in het vakkundig en commercieel aantrekkelijk omgaan met de moderne aircotechniek. De eerste tijd zal hij nog veel in zijn oude bedrijf aanwezig zijn, als ondersteuning van het aircoteam van Roy, waarbij samen met de medewerkers ook al gekeken wordt naar de toekomst van warmte/koudetechniek zoals die ontwikkeld wordt in de hybride- en elektrische auto van de toekomst.

Op de website www.DeAutoAircoSpecialist.nl vindt u meer informatie over dit prachtige bedrijf.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie:
De Auto Airco Specialist,
Kampenstraat 2E,
7575 EK Oldenzaal.
0541 536681.
info@DeAutoAircoSpecialist.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *