Arnhemse startup Nils heeft beste MKB Idee 2021

Arnhemse startup Nils heeft beste MKB Idee 2021

Initiatief ‘MKB ondernemingen en hun digitale transformatie’ ontvangt subsidie uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Arnhem, 18 mei 2021

De Arnhemse startup Nils Strategie B.V. is voortvarend begonnen door een subsidie binnen te halen in het kader van MKB!dee 2021. Hun initiatief ‘MKB ondernemingen en hun digitale transformatie’, dat met partnerbedrijven SDS en Polyline uit Ommen is bedacht, werd uit honderden aanmeldingen verkozen tot een van de beste MKB Ideeën van 2021. Aan de uitverkiezing is een subsidie van € 185.600 verbonden.

Het idee
Veel MKB-ondernemingen hebben hun automatisering niet op orde. Zeven op de tien van hen ervaart belemmeringen om te investeren in digitalisering en meer dan 70% geeft aan ondersteuning nodig te hebben. Maar als ondernemingen groeien ontstaat juist noodzaak om meer te digitaliseren. Vaak wachten MKB-ondernemingen hier te lang mee. Er is simpelweg een gebrek aan kennis over digitalisering en proces management. In het project dat tot beste MKB!dee is verkozen wordt de leercultuur binnen MKB-ondernemingen daarom versterkt door het aanleren van vaardigheden waardoor medewerkers snel en eenvoudig processen kunnen digitaliseren. Ook wordt speciale software ontwikkeld die MKB-ondernemers helpt een stappenplan te doorlopen waardoor het mogelijk wordt om concrete wensen en eisen voor hun digitalisering eenvoudig vast te leggen. Deze software komt online beschikbaar voor iedere MKB-ondernemer die er gebruik van wil maken.

MKB!dee
Met MKB!dee stimuleren Mona Keijzer en Wouter Koolmees investeringen die MKB-ondernemers doen in de scholing en ontwikkeling van henzelf en hun huidige of toekomstige werknemers. In totaal gaat het dit jaar om 63 projecten, waarbij vaak meerdere bedrijven samenwerken. Elk project krijgt een bedrag tussen de 25.000 en 200.000 euro. Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Wie weet beter wat een ondernemer nodig heeft dan een ondernemer? Ik wil het voor ondernemers makkelijker maken om zich aan te blijven passen aan wat de tijd en hun klanten van ze vragen. Daarvoor doe ik via het MKB!dee een beroep op hun creativiteit en ondernemerszin. Zij leveren het idee, de overheid de middelen en ondersteuning om het idee uit te voeren. Wat werkt, brengen we daarna breed onder de aandacht. Zo profiteert ons hele MKB van een steeds langere lijst prachtige voorbeelden van hoe je je personeel kan laten groeien.”

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “Jezelf blijven ontwikkelen is heel belangrijk. Dat hebben we ook zeker het afgelopen jaar gezien. Het is belangrijk dat zowel bedrijven en ondernemers als hun medewerkers wendbaar blijven om in te spelen op onverwachte ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. MKB!dee is een mooi initiatief om daaraan in de praktijk bij te dragen. Vooral ook de leercultuur in kleine bedrijven is ontzettend belangrijk. Juist daar is nog veel winst te behalen. In de eerste rondes van MKB!dee zagen we al mooie projecten voorbijkomen. En ook nu zijn er weer een heel aantal projecten die zich specifiek in het klein MKB plaatsvinden. Ik ben trots op deze initiatieven en ben erg benieuwd naar de resultaten.”

Over Nils
Nils Strategie helpt ondernemers met het bedenken en uitvoeren van winnende strategieën.  Het bedrijf is dit jaar gestart door de ervaren Arnhemse ondernemers Barry van Beem en Gerben Nijmeijer. In het najaar van 2021 komt het bedrijf met een uniek managementboek. Het boek word een combinatie van roman, managementboek en online platform, speciaal voor MKB-ondernemers. Voor het initiatief ‘MKB ondernemingen en hun digitale transformatie’ werkt Nils samen met partnerbedrijven SDS en Polyline uit Ommen.

 

 

HET ONDERSTAANDE IS NIET VOOR PUBLICATIE BEDOELD

Contactpersoon:  Gerben Nijmeijer, +31 65 18 22 855

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *