Alle ogen zijn gericht op Den Haag in de zoektocht naar de volgende succesvolle duurzame startup

PERSBERICHT

Alle ogen zijn gericht op Den Haag in de zoektocht naar de volgende succesvolle duurzame startup

Den Haag, 10 februari 2022

 

ImpactCity Den Haag en Startupbootcamp slaan de handen ineen en lanceren de ImpactCity Accelerator, een programma dat zich focust op het versnellen van duurzame startups in het Haagse ecosysteem. Daarmee wordt de volgende stap gezet naar Den Haag als Europa’s leidende impact ecosysteem. 

 

Verder versterken van duurzame economie

Het doel is om impact startups die gevestigd zijn in Den Haag of van plan zijn om zich daar te vestigen, te ondersteunen en hun groei te versnellen. Hiermee versterken beide partijen de vruchtbare voedingsbodem die Den Haag al biedt voor de duurzame, nieuwe economie.  

 

Saskia Bruines, wethouder bij de Gemeente Den Haag, is trots op wat er bereikt is de afgelopen jaren: “De stad investeert in een aantrekkelijk klimaat voor startups en heeft met ImpactCity een herkenbaar economisch profiel gekregen. Dit programma, speciaal gericht op Haagse ondernemers die werken aan innovaties voor een betere wereld, geeft onze stad een extra impuls.”

 

“Den Haag valt op als het gaat om het aantal ondernemers die werken aan een betere wereld.” vertelt Mercedes de Miranda, Director Business Development bij Startupbootcamp. “We waren onder de indruk van ImpactFest, het flagship evenement van ImpactCity en grootste evenement van Europa waar duurzame, innovatieve partijen bij elkaar komen. Daarom zijn we zo enthousiast om samen met ImpactCity te werken aan het duurzame ecosysteem in Den Haag.” 

 

Alles wat nodig is voor snelle groei

Het programma loopt van april tot eind juni en de werving start in februari. Er worden tien startups geselecteerd door een deskundige jury, die vervolgens gedurende een intensief programma van drie maanden worden klaargestoomd voor snelle groei. De deelnemers krijgen toegang tot een wereldwijd netwerk van investeerders. Ze worden gekoppeld aan ervaren mentoren die zowel praktische hulp bieden als de juiste connecties leggen. Partners van ImpactCity worden ook betrokken bij de invulling van het programma.

 

Het is een intens hybride programma, dat grotendeels digitaal plaatsvindt en daarnaast gebruik maakt van de faciliteiten van ImpactCity Den Haag voor de fysieke activiteiten. Zo kunnen de geselecteerde startups tijdens het programma gebruik maken van werkplekken op de locaties van ImpactCity. Het programma eindigt met Demo Day, het finale evenement waarbij de deelnemers hun ontwikkelingen presenteren aan ImpactCity, investeerders, potentiële partners en andere stakeholders.

 

Een groot deel van het programma wordt toegankelijk gemaakt voor andere Haagse startups die hun onderneming willen laten groeien en die niet voor het programma zijn geselecteerd. 

 

De deadline voor aanmeldingen is 11 maart. Meer informatie over het programma en de aanmeldprocedure: www.impactcityaccelerator.com

 

 

Over ImpactCity Den Haag

ImpactCity Den Haag is een van Europa’s leidende ecosystemen voor ondernemers die willen bouwen aan een betere wereld. De stad stimuleert ‘doing good & doing business’ op allerlei manieren, met praktische hulp zoals bij vestiging, zichtbaarheid, financiering, netwerk, een goede infrastructuur en zakelijk advies. Het lokaal gewortelde, maar toch sterk internationale netwerk van Den Haag verbindt ngo’s, kennisinstituten, gevestigde bedrijven, overheden en vele jonge en creatieve ondernemers die werken aan het oplossen van de wereldwijde uitdagingen.

www.impactcity.nl

 

Over Startupbootcamp

Startupbootcamp (SBC) is wereldleider in de sectorgerichte acceleratie programma’s voor startups en scale-ups. De programma’s lopen in Amsterdam, Milaan, Melbourne, New York, Dubai, Kaapstad, Osaka, en vele andere locaties. De focus ligt op sectoren als FinTech, CommerceTech, FoodTech, EnergyTech, FashionTech, MediaTech en programma’s specifiek gericht op duurzaamheid en impact. Het acceleratieprogramma voorziet startups en scale-ups van toegang tot een internationaal netwerk met de meest relevante industriespecifieke mentoren, klanten en investeerders. 

www.startupbootcamp.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *