speciaal Mariaconcert

Mariaconcert ‘De Veengalm’ in Meijel

Het afgelopen jaar – 2023 – zal in de annalen van het Neerkants koor ‘De Veengalm’ als heel bijzonder worden opgetekend. Het was het jaar, waarin ‘de Veengalm’ op grootse wijze haar eeuwfeest herdacht. Bij de start van de jubileumactiviteiten op 23 maart mocht het koor uit handen van de burgemeester van Deurne – mw. Greet Buter –  al direct een kostbaar kleinood in ontvangst nemen: de ‘koninklijke erepenning’. ‘De halve Nirkant’ liep aansluitend uit om de ‘eeuweling’ te feliciteren met dit gedenkwaardig jubileum.

Een ander gedenkwaardig feit in dit jubileumjaar was ongetwijfeld het Mariaconcert, dat het koor op 18 mei in  de prachtige St. Jans kathedraal van Den Bosch mocht verzorgen. De ‘generale repetitie’ voor dit bijzondere concert vond eigenlijk al een jaar eerder – 26 mei 2022 –  plaats in de tot de laatste plek gevulde kerk van het Mariaoord Ommel.

En dan nu – uiteraard weer in de maand  mei – een voorlopige afsluiting van deze concertreeks in de kerk van Meijel. Een kerk die hier met enige trots vaak  ‘de kathedraal van de Peel’ wordt genoemd. Het concert vindt plaats op zondagmiddag  26 mei en begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

Programma:

Uiteraard zullen weer heel wat bekende Maria-liederen ten gehore worden gebracht. Niet alleen door het koor, maar net als in Den Bosch ook door een tweetal solisten: Naast de tenor Wim van Santvoort is ook dit maal weer de Meijelse sopraan Rian Vestjens van de partij. ‘De Veengalm’ staat onder de bezielende leiding van Marion van Eijk uit Someren. Deze dirigent heeft het koor inmiddels al zo’n achttien jaar onder haar hoede. De begeleiding is in handen van Lodewijk Holzken en het geheel wordt gepresenteerd door Jack Swaanen. 

Plaats: Sint Nicolaaskerk, Raadhuisplein 13, 5768 AR Meijel

datum: Zondag 26 mei 2024, aanvang 14.30 uur (toegang is gratis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *