Zien: Populaire vloggende ambulancebroeder maakt doorstart.

Hij is met zijn TikTok-account goed voor bijna honderdduizend volgers en verzamelde met zijn filmpjes al 1,4 miljoen likes. Gekke dansjes deed “Ambulance Elbert” niet. Houd het bij informatieve, en soms heftige verhalen uit de praktijk met een boodschap.
Onlangs kondigde hij aan dat hij ging stoppen met het delen van de verhalen, maar door veel verzoeken van zowel volgers als ambulancediensten is er nu dan toch een doorstart.

Met een paar minuten op het account van Ambulance Elbert leren je al meer over het werk van een ambulancebroeder dan wanneer je ze op hoge snelheid voorbij ziet razen. Het is een leven van afwisseling, intensieve zorg voor mensen en moeten handelen in de meest uiteenlopende situaties.

Naast verhalen over soms heftige casussen, met daarbij een waarschuwing over roekeloos gedrag, beantwoordde Elbert op zijn account allerlei soorten vragen. Wat voor rijbewijs heb je nodig voor het besturen van een ambulance? Heeft de ambulance een jerrycan met brandstof bij zich? Hoe werkt het bellen van 112? Elbert beantwoordde stuk voor stuk vragen van de kijkers.

Tot enige tijd geleden. Toen kondigde Elbert aan dat hij de keus gemaakt had te stoppen met het maken van de filmpjes.
“Ik heb nooit de intentie gehad om het gezicht te worden van de ambulancezorg in Nederland. Ik ben begonnen met dit account omdat ik een beetje in de gaten kon houden wat mijn zoon op tiktok zag. Toen er aan mij een vraag gesteld werd over de ambulance en ik deze had beantwoord had dit account zo groot zou worden. “

Omdat Elbert als zzp’er bij de ambulancediensten werkt vraagt hij overal waar hij zijn filmpjes maakt eerst toestemming aan het management. En hoewel er altijd een aantal collega’s zijn die jaloers zijn en Elbert soms achter zijn rug om uitlachen zijn de meeste collega’s die zijn filmpjes wel zelf bekeken hebben uiterst positief.

“Dit is de manier om jongere enthousiast te maken voor een baan in de zorg”

En dit is dan ook precies de reden dat er een aantal ambulancediensten Elbert benaderd hebben met de vraag of hij toch weer wil beginnen met het maken van de filmpjes.
Wel heeft Elbert aangegeven dat hij niet langer alleen voor het account wil zorgen. En inmiddels is er een leuke samenwerking met Ambumouse ontstaan.

En er wordt nog gezocht naar een aantal andere collega’s om mee te gaan samenwerken, maar aangezien de meeste filmpjes erg goed bekeken worden is het wel van belang hier de juiste mensen voor te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *